Umbral, un espai de reflexió

Umbral arriba a les estacions de metro del 10 de desembre fins al 6 de febrer.

Drets humans, immigració, refugi o integració social són alguns de fenòmens en els què se centra l’exposició Umbral. Un projecte que, arrenca a partir del dia 10 de desembre fins al 6 de febrer del 2019 on intervindran dotze artistes situats en diverses estacions del metro amb la intenció d’obrir debats sobre la vulneració dels drets humans, l’auge del racisme i de les migracions. Manifestacions molt presents en les societats contemporànies i amb fortes necessitats de crear noves disposicions.

Umbral  planteja les diferents realitats en les quals podem parlar de migració a nivell global. Incideix en la necessitat de crear noves estructures des de les quals pensar i integrar el flux d’éssers humans que, per motius polítics i socials, han de deixar les seves llars i emigrar a altres indrets. La comissària del projecte és la crítica d’art, curadora independent i professora d’art contemporani, Imma Prieto. Prieto ha comissariat projectes en diferents espais expositius en l’àmbit nacional i internacional.

L’exposició  vol crear un espai de reflexió i comprensió a l’entorn de la situació de desigualtat en la qual es troben milions de persones arreu del món. L’objectiu és apropar una problemàtica que preocupa a la ciutadania, buscant una conscienciació i empatia entre els diferents grups de persones, independentment del seu origen, cultura, edat o sexe. El projecte expositiu tracta, a través de les intervencions de 12 artistes i de 3 projectes d’entitats, sobre els drets humans, la immigració, el refugi, la integració i el racisme.

Els autors que faran les intervencions artístiques seran Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu i La Llista Oblidada, Ramon Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K.

Com a part integral del projecte, s’ha editat una publicació que servirà com a catàleg de l’exposició (incloent les obres dels artistes i els projectes d’entitats, així com un mapa de les estacions de metro on es pot trobar l’exposició), però a la vegada servirà com a difusor de diversos temes sobre els drets humans i la immigració. La publicació ha estat dirigida per José Luis Corazón i conté textos signats per autors com Javier Pérez Andújar, Carmen Pardo Salgado, Amadou Bocar Sam o Paola lo Cascio i Òscar Monterde entre d’altres.

L’obertura del projecte expositiu va ser el dilluns 10 de desembre, coincidint amb la programació de la conferència internacional United Cities for Rights. Barcelona és la seu de la conferència d’enguany, que s’ha celebrat els dies 10 i 11 de desembre al CCCB, impulsada des de la Direcció de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona.

Per més informació sobre el projecte podeu entrar aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació