La Setmana de l’Art celebrarà la seva tercera edició del 23 de novembre a l’1 de desembre amb diverses experiències repartides arreu de Catalunya. Inauguracions, visites guiades, tallers, xerrades, concerts o rutes artístiques són algunes de les activitats programades al llarg d’aquesta setmana carregada de cultura i arts visuals.

Aquest projecte, organitzat per Galeries d’Art de Catalunya (GAC), treballa des de 2021 per donar visibilitat a les programacions d’art a les galeries i demostrar als visitants que les galeries, així com els museus, més reconeguts socialment, també tenen com a principal objectiu recuperar, dignificar i resignificar el paper de l’art. “Aquest any hem volgut, sobretot, vincular-nos més a la dinàmica social i, per tant, ens hem proposat, a través de treballar conjuntament amb altres institucions culturals, visibilitzar molt més les exposicions a les galeries, per tal d’afavorir a la necessària reinvenció d’aquest petit món”, explica Benito Padilla, president de GAC.
Aprofitant la celebració de la Setmana de l’Art, s’inauguraran diverses exposicions arreu del país entre les quals destaca la mostra d’Antoni Tàpies, que es podrà veure a partir del dia 23 de novembre a la galeria A34 de Barcelona. També destaquen dins la programació les més de quinze visites comentades i guiades, tant a galeries d’art com a museus, o les xerrades amb artistes, també a galeries o als seus estudis, com amb l’artista Neus Colet, a Sant Cugat del Vallès.
Enguany, s’ha volgut tornar a programar les exposicions “Visites inesperades”. La proposta, que comptarà amb quatre exposicions a quatre museus diferents de Barcelona, Sitges, Lleida i Tarragona, busca crear diàleg entre les exposicions permanents d’un museu i una obra “convidada” rescatada de la rebotiga o magatzem d’una altra galeria. Les mostres d’aquesta edició, que volen traspassar límits i no encasellar-se en estils ni artistes concrets, inclouen obres que van de finals del segle XIX a l’actualitat.
El programa també recupera activitats ja celebrades en edicions anteriors com concerts i performances, entre els quals destaca la representació d’Other Trash: Stop Theatre a la Fundació Joan Brossa. Tornen també les rutes d’art a peu o en autobús. Les rutes a peu seran a Lleida i Sant Cugat, i passaran per diverses galeries de les ciutats, mentre que les quatre rutes en bus plantegen diferents circuits que enllacen galeries, museus i altres centres d’art a Barcelona, Sitges i Reus. S’han recuperat també els actes més participatius com els tallers o les activitats familiars, ressalta el taller d’introducció a l’street art de la galeria Espai Cavallers de Lleida.
La novetat més destacada del programa d’enguany és la proposta que du per nom “Artistes Convidats”, on nou galeries d’art han exposat obres d’artistes que no tenen cap mena de relació amb el centre d’art en concret. Un programa de mediació que posa en contacte artistes que no tenen compromís amb cap galeria, però que estèticament podrien ser exposats en alguna d’existent al territori. Les exposicions d’aquest projecte també seran a cavall de centres situats a l’àrea metropolitana, Lleida i Tarragona.
Podeu trobar més informació sobre la programació de la Setmana de l’Art 2022 en aquest enllaç.