Nadal a la selva

El Museu de Ciències Naturals presenta Micos, una exposició sobre els primats

Aina Perich

Aina Perich

Comunicació Cultural a la UdG.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona presenta Micos, una història de primats, l’exposició temporal més completa que s’ha fet mai sobre aquest grup d’animals. Es tracta d’una exposició itinerant produïda pel National Museums Scotland i Nomad Exhibitions, que es va inaugurar el 2016 amb gran èxit a Edimburg i que després de passar per Austràlia i Bèlgica, arriba a Barcelona.

© National Museums Scotland

Micos, una història de primats es divideix en cinc àmbits: «Adaptar-se a la vida», on s’explica l’adaptació física i de costums a l’hàbitat on es troben; «Els sentits i la comunicació», on s’exposen les diferents maneres de comunicar-se i la importància dels sentits a l’hora de conèixer el seu entorn; «Escaladors socials», on es mostra com forgen les seves relacions i com formen vincles entre ells; «Un futur incert», on s’exposen les possibles causes de l’extinció massiva de primats i els diferents factors de risc, i finalment, «Conservació local i internacional», on hi ha un punt d’informació sobre les convencions internacionals de conservació de primats i sobre la important tasca que realitzen les associacions locals de preservació, rehabilitació i recuperació d’aquests animals. 

«Micos» és una mostra immersiva, interactiva i multisensorial per a tota la família que està formada per seixanta exemplars de primats. Els espècimens que formen l’exposició han estat naturalitzats i situats amb postures pròpies d’aquests animals, sense causar-los cap dany i havent mort naturalment fora de la captivitat. A més, Micos, una historia de primats compta amb una ambientació selvàtica i un so envoltant per fer de l’ambient i de l’espai un ingredient més de la mostra. És una oportunitat per apropar el públic a la realitat de la família de primats,  que ha patit una extinció total d’alguna de les seves espècies.

A través d’activitats, projeccions i jocs, els visitants poden saber com aquestes espècies s’han adaptat als diferents hàbitats, explorar les semblances entre humans i primats, i descobrir com es mouen, es comuniquen i evolucionen en un entorn de canvi constant. 

Aquest Nadal s’han programat activitats per al públic familiar: hi ha un espai dedicat als més petits, on poden «fer el mico», una zona d’escalada i joc. També un escape room, un taller de creació de poemes visuals o un quiz familiar vinculats a l’exposició. El 19 de desembre el naturalista Jordi Serrallonga impartirà la xerrada De Darwin a Jane Goodall… per què som primats? 

Micos, una història de Primats serà al Museu de Ciències Naturals de Barcelona des del 12 de desembre fins al 29 d’abril.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació