Jutta Immenkötter & Shinohara Hiroyuki a Casa Elizalde

A partir del proper 5 de març fins al 17 d’abril, Casa Elizalde presenta Blaucel i Kunitachi Reflections, dues noves exposicions d’art contemporani

A partir del proper 5 de març i fins al 17 d’abril, el centre cívic Casa Elizalde presenta Blaucel i Kunitachi Reflections, dues noves exposicions d’art contemporani que faran reflexionar a l’espectador sobre tot allò que inconscientment considerem preestablert.

Una reflexió sobre la representació figurativa i l’abstracció per a la creació d’un nou llenguatge que porta a Jutta Immenkötter a plantejar-nos el debat sobre el ple i el buit com a creadors de formes a Blaucel. El japonès Shinohara Hiroyuki, per la seva banda, permet que l’espectador entri en el procés de superació emocional en quaranta fotografies on el jo, la impotència, el fred i la necessitat de ser de l’artista es veuran reflectides.

Blaucel

Jutta Immenkötter (Múnic, 1976) se  centra en les formes del món visible i parteix de l’observació dels elements urbans, arquitectònics, orgànics i socials per descontextualitzar-los i crear un ordre estètic propi. En l’obra abstracta d’Immenkötter el dibuix hi és perquè el fons el crea: “M’és igual si veus l’arbre o no. M’és igual si veus el mateix objecte que jo. El que m’importa és que et produeixi una sensació més enllà de l’estructura formal”, ens diu l’artista.

L’artista ha apostat per una gamma de colors que fins ara, no havia utilitzat en les seves obres. Jutta Immenkötter  té l’hàbit de concebre les seves exposicions a partir del lloc on s’han d’exhibir. Blaucel és una mostra pensada, a mida, pel parquet, la llum i les parets de Casa Elizalde, perquè les obres vagin més enllà de la seva formalitat i obrin un ventall de significats particulars.   Durant el temps de l’exposició, Jutta Immenkötter també realitzarà dues activitats paral·leles en el mateix centre cívic. El 29 de març ofeirirà un taller sobre el buit i el ple com a creadors de formes i figures. I el 6 d’abril estarà disponible per conversar amb el públic que assisteixi a l’exposició.

Kunitachi Reflections

El japonès Shinohara Hiroyuki (Tòquio, 1958) es va llicenciar en Fotografia a l’Acadèmia de Belles Arts Tama de Tòquio; ha treballat més de 30 anys com a fotògraf professional de campanyes publicitàries i ha tocat a diversos clubs musicals com a guitarrista. Durant deu anys, Shinohara va aïllar-se en un apartament dels suburbis de Tòquio afligit per una crisi personal que el va portar a una sensació de fracàs. “Vaig fallar”, explica Shinohara Hiroyuki en una carta al comissari de l’exposició Luca Pagliari. “Mai vaig poder complir les expectatives de la meva família i de la societat, i menys encara les meves. Vaig perdre la confiança en les meves capacitats. Vaig caure, tan avall que la idea de recuperar la vida normal se’m feia impossible. La meva recuperació va ser molt lenta i gradual, i no lineal”.

Enmig d’aquesta crisi existencial l’autor es va recloure en un refugi-presó, des d’on va comprondre en imatges una elegia de la seva supervivència emocional. Hiroyuki es va servir de les fotografies com a solució per entendre’s, no per entendre el món.

Després de deu anys de reflexió, Shinohara debuta a Casa Elizalde de la mà del comissariat Luca Pagliari. A Kunitachi Reflections l’artista ens descobreix la visió japonesa de la solitud, que garanteix la supervivència emocional. L’artista proposa per al 7 de març una acció col·lectiva, que comptarà amb la col·laboració del músic  Jorge Da Rocha i la participación del públic, que serà convidat a fer fotografies de l’exposició.

Trobareu tota la informació sobre aquestes exposicions al web de La Casa Elizalde

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació