Jordi Borràs: el fotògraf de quan vam dir prou

El Centre Cultural Miramar de Sitges recull en l’exposició 'El dia que vam dir prou' una seixantena de fotografies de Jordi Borràs

Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en qüestions socials, és, ara mateix, un dels grans noms de la fotografia a casa nostra. A Twitter, on frega els dos-cents mil seguidors, les seves imatges de les protestes post-sentència han estat algunes de les piulades amb més impacte d’aquesta “tardor calenta” que hem tingut. Ara el Centre Cultural Miramar de Sitges recull, en l’exposició inèdita El dia que vam dir prou, una seixantena d’aquestes imatges que es podran veure fins l’1 de març.

Una de les fotografies que es pot veure a l’exposició ‘El dia que vam dir prou’ de Jordi Borràs

Les fotografies de l’exposició, tant en color com en blanc i negre i d’un alt valor periodístic, ens ofereixen un recorregut cronològic de totes les mobilitzacions que van ocupar els carrers de Catalunya a partir del 14 d’octubre. Tal i com va dir el mateix fotògraf, la mostra convida els assistents a reflexionar sobre el testimoni que recull.

Xavier Salmerón, regidor de Cultura, va afirmar en l’acte d’inauguració que es busca reivindicar el fotoperiodisme i el valor d’una professió que immortalitza i relata moments històrics. Borràs, per la seva part, es va mostrar agraït amb l’Ajuntament de Sitges per haver tingut l’oportunitat de fer una exposició amb el seu criteri. D’altra banda, va assegurar que la tardor del 2019 va fer entre un 20 i un 30% més de fotografies que la tardor del 2017, cosa que atribueix a l’augment d’activitat a les places i carrers.

El material que es pot veure a l’exposició és un petit avançament de La força de la gent, un llibre del mateix Jordi Borràs, que publicarà Ara Llibres el proper 4 de març, on es vol testimoniar els fets més representatius de la tardor del 2019 a través de més de 230 fotografies.

La força de la gent recupera, d’alguna manera, l’esperit que ja tenia Dies que duraran anys (2018), que va escalar posicions fins a situar-se entre els llibres de no ficció en català més venuts d’aquell any, on Jordi Borràs recollia les imatges del primer d’octubre, la vaga general del dia 3 i les manifestacions i actes que es van donar a tot el principat. Aleshores David Bueno li va fer una entrevista que podeu recuperar aquí.

Al següent vídeo es pot fer un petit tast de l’exposició, on es pot comprovar l’impacte visual de moltes de les imatges que conformen la mostra:

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació