Ei, visitant: l’art de L’Hospitalet et parla

Un trio de mostres del Centre d'Art Tecla Sala busquen interpel·lar directament l'espectador

Clàudia Rius

Clàudia Rius

Periodisme i cultura. Cap de redacció de Núvol.

Tres exposicions: una que repensa la ciutat, una altra que repensa l’art urbà, i una darrera que repensa què hem fet tots nosaltres per l’art. El Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet encara el mes de març amb un trio de mostres que busquen interpel·lar directament al visitant, i que conformen una oferta cultural digna de destacar.

Fins al 24 de març: “12+1 | Mostra d’Art Urbà Contemporani”

12+1 és una iniciativa impulsada per la Fundació Contorno Urbano que dona veu a dotze artistes, un per cada mes de l’any, que intervenen el mur situat al davant de la sortida del metro de les línies L1 i L9S de la Torrassa. El projecte pretén crear un espai de diàleg obert a tothom en un punt de L’Hospitalet per on passen prop de set mil persones al dia, amb la vocació́ de transformar l’espai públic i establir un vincle de creativitat entre la ciutadania i els artistes. Per explicar aquest projecte, que té lloc de forma ininterrompuda des de finals de l’any 2015 i actualment també́ es duu a terme a Sant Feliu de Llobregat, Barcelona i Sant Vicenç̧ dels Horts, el Centre d’Art Tecla Sala presenta una mostra que recull les dotze intervencions murals realitzades pels artistes seleccionats entre els mesos de gener i desembre del 2018, a més d’un conjunt representatiu de les seves obres d’estudi. Els artistes participants a la mostra d’enguany són ZURIK, Alva Moca, Sue 975, Xav, Udatxo (Udane Juaristi), Joan Cabrer, Medianeras, Perrine Honoré, Asu, Etnik, Lily Brik i Sepe.

Fins al 31 de març: “Ethos. L’empremta de la ciutat”

“Teníem el concepte clar, però no teníem ni idea de com representar-lo”, explica Marta Forns, una de les alumnes de 4t grau de l’Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella que han dut a terme l’exposició Ethos. L’empremta de la ciutat al Centre d’Art Tecla Sala. Junt amb ella, 18 estudiants més com Adrià Romanyà, Georgina Soley i Neus Montoya s’han enfrontat al repte de fer una mostra a partir d’un concepte que els donava l’escola, en aquest cas, la Divina Comèdia de Dante. Però els estudiants van decidir no limitar-se a explicar el poema, i van voler lligar les seves tres parts –infern, purgatori i paradís- a les parts de la història de L’Hospitalet –passat, present i futur-. El resultat és una mostra interactiva construïda gràcies als seus coneixements de disseny gràfic, creació audiovisual i fotografia, que té la voluntat “que el visitant visqui l’exposició” i que pugui “crear i donar opinió sobre un futur ideal per a L’Hospitalet”, conclou Romanyà. En el marc d’aquesta exposició tenen lloc unes Jornades sobre art, disseny i territori.

 

Fins al 2 de juny: “Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?” 

A través de l’ús dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, l’exposició Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art? ens vol traslladar a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd. La mostra aplega un conjunt de vint-i-quatre obres multidisciplinàries realitzades entre 1991 i el 2018 i una instal·lació especialment produïda per a l’exposició. Aquesta mostra també pretén parlar de tu a tu a l’espectador i despertar-li una actitud activa, per tal de poder no només entendre o gaudir, sinó també riure amb les obres d’Ampudia. L’exposició permet comprovar que els interessos de l’artista s’han mantingut gairebé intactes al llarg de vint-i-cinc anys de treball, insistint de forma recurrent en la reflexió sobre el paper de l’artista al món, els seus interessos i, sobretot, el lloc que la història li té assignat. I tu, què has fet per l’art?

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació