Akihito Asano, retratant els miralls de la natura

Akihito Asano és un pintor japonès afincat des de fa anys a Barcelona. La seva obra s'inscriu en el realisme i ha estat influïda pel pintor espanyol Antonio López. Akihito Asano va guanyar el premi BBVA Ricard Camí per l'obra Tomoe II, un retrat de la seva dona.

Akihito Asano és un pintor japonès afincat des de fa anys a Barcelona. La seva obra s’inscriu en el realisme i ha estat profundament influïda pel pintor espanyol Antonio López. Akihito Asano va guanyar el premi BBVA Ricard Camí per l’obra Tomoe II, un retrat de la seva dona.

Retrat de dona, del pintor japonès Akihito Asano, premi BBVA Ricard Camí de Pintura

L’estil de l’artista japonès, que es va interessar per l’art visitant exposicions de petit amb la seva mare, ha evolucionat al llarg dels anys des de la pintura figurativa cap a motius més abstractes. Fortament interessat en la natura i el cos de la dona, abunden en la seva obra pintures de boscos, rius i paratges naturals, així com una llarga col·lecció dedicada al nu femení. Amb una pintura colorista, Asano té la intenció de capturar l’estat anímic de la persona que retrata i així ho demostra en l’obra Tomoe II, oli sobre llenç, que reflecteix el tarannà tranquil de la seva dona.

La majoria dels temes que representa Asano tenen a veure amb la gent, la persona, el subjecte o l’individu, tot i que recentment s’ha dedicat a dibuixar paisatges i escenes quotidianes inspirat per la casualitat i la causalitat dels esdeveniments diaris. Es declara un artista autodidacta que ha après a tractar les tècniques, ja sigui el tremp o l’oli, experimentant amb la pintura, la textura i la plàstica.

Recorda amb emotivitat el moment en què va conèixer el pintor realista Antonio López, i la relació que ha mantingut al llarg dels anys des que el va acollir per aconsellar-lo en la seva carrera com a pintor. Abans de conèixer-lo en persona, Asano ja estava interessat en les seves obres, sobretot per l’observació i la descripció amb què acompanya els seus pinzells i la intensitat amb què transmet els sentiments d’un moment històric propi. Concretament, es va interessar per Gran Vía o María, una influència directa per a les seves peces.

De fet, el realisme espanyol ha estat un estil molt present en la seva confecció estilística. Amb el pas del temps, la pintura d’Akihito Asano ha anat guanyant matisos i ha aconseguit un estil propi que consisteix a barrejar figura i concepte. Ha exposat juntament amb el seu mestre i com a homenatge es planteja presentar, en un futur, un projecte expositiu de recopilació de l’obra d’Antonio López per apropar a l’espectador una figura artística tan transcendent dins del seu creixement i desenvolupament com a pintor.

Les Antigues Caixes Catalanes i BBVA convoquen, des de fa uns anys, el Premi Ricard Camí de pintura amb l’objectiu d’estimular la creació pictòrica i contribuir a la promoció i projecció de joves valors catalans o residents a Catalunya. Per poder presentar-se a l’edició d’enguany, cal presentar una obra digitalitzada a través d’un formulari que trobareu clicant aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació