Sergi Vicente, Manel Ollé i la Xina postconfinament

Què podem aprendre de la gestió xinesa de la crisi del Covid-19?

Com serà la Xina postconfinament? Què podem aprendre de la gestió xinesa de la crisi del Covid-19? Canviarà el rol del país en el tauler geopolític mundial? Per començar a desgranar quina serà la Xina que surti del desafiament del coronavirus, el CCCB reunirà aquest dimecres 8 d’abril –a les 18.30 h– el periodista Sergi Vicente i l’historiador Manel Ollé. Tots dos debatran virtualment sobre les conseqüències de la crisi en el marc xinès i intentaran perfilar el panorama futur d’un país que coneixen a bastament.

Sergi Vicente
Sergi Vicente. | © Ester Roig

La Xina es troba aquests dies en una fase crucial de la crisi: el confinament comença a recular. Les mesures de restricció de moviment i reunió aplicades, però, es comencen a aixecar amb molta cautela. Es vol evitar una revifalla del virus. Tanta és la cautela que la Xina ha tancat les fronteres a la majoria de ciutadans estrangers. A Wuhan, l’epicentre del brot del Covid-19, la quarantena finalitzarà aquest dimecres, justament. El país veu com la crisi comença a entrar en un període de ferma recuperació. L’èxit ha estat possible gràcies a un sistema polític autoritari i una estricta vigilància tecnològica, garantia del control absolut de la població. Ara bé, el control al qual s’ha sotmès els ciutadans ha generat una resposta crítica per part de l’opinió pública xinesa, que reprova la manca de transparència informativa del govern. Sobre les zones fosques i clares de la crisi del coronavirus a la Xina debatran aquest dimecres Vicente, corresponsal de TV3 al país asiàtic entre el 2003 i el 2014, actual director de Betevé, i Ollé, historiador expert en la Xina moderna i contemporània.

Amb aquesta primera conversa entre Ollé i Vicente, el CCCB inaugura un cicle de debats quinzenals –la convocatòria sempre serà els dimecres– que oferirà un diàleg en línia entre dos experts reconeguts. La segona xerrada prevista reunirà els politòlegs Ivan Krastev i Jordi Vaquer, que parlaran del futur d’Europa en el context d’aquesta crisi mundial.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació