I d’intersexualitat

Miquel Missé, Laura Vila i Simón Perera conversen sobre intersexualitat al Museu de Ciències Naturals de Barcelona el dijous 3 de novembre

Ahir, 26 d’octubre, es va celebrar el Dia de la Visibilitat o de la Conscienciació Intersexual. La “I” de les sigles LGTBI fa referència a un col·lectiu de persones amb variacions de les característiques sexuals (cromosòmiques, hormonals, gonadals, genitals…) que no encaixen en els estàndards binaris. Les persones intersexuals poden tenir de forma simultània característiques sexuals femenines i masculines, o trencar amb la correspondència entre òrgans genitals, cromosomes, hormones i aparell reproductor. La intersexualitat, que segons un estudi de les Nacions Unides, afecta a un 1,7 de la població mundial, presenta una gran variabilitat i és independent de la orientació afectivosexual. Tal com s’explica, meravellosament bé a l’obra de teatre Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del Colectivo Que No Salga de Aquí.

Miquel Missé

Què és  la Intersexualitat ? Com l’ha interpretat la ciència al llarg dels segles?  Per què és important debatre aquest tema en un museu de ciències? Quins cossos representa i com s’expliquen? Quantes maneres hi ha de ser intersexual? Què proposen els col·lectius intersex per repensar el discursos científics sobre el sexe? 

En el marc de les ConversesNat, es reflexionarà sobre aquestes qüestions en el debat que tindrà lloc el proper dijous 3 novembre de 18:30h a 20h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Conduirà la conversa el sociòleg i activista trans Miquel Missé, que comptarà  amb la participació de Laura Vila Kremer (actriu i activista intersex) i Simón Perera (biotecnòleg i comissari de l’exposició Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida).

Aquest debat es produeix amb motiu del Dia de la visibilitat intersexual i s’emmarca en l’exposició Una Mirada LGTBI a Planeta Vida que es pot veure al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

És imprescindible inscripció prèvia online. Més informació aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació