10 cursos que no has fet mai

Els Centres Cívics de Barcelona estrenen cursos que no s'havien fet mai fins ara i obren les inscripcions per a les activitats formatives d'aquesta tardor

Amb l’arribada de setembre, la xarxa de Centres Cívics de Barcelona torna a oferir cursos, tallers i altres activitats formatives. Enguany hi ha cursos nous que s’estrenen al teu centre cívic més proper. Pots trobar la llista sencera dels nous tallers en aquest enllaç. Hem triat deu cursos que s’ofereixen per primera vegada en un centre cívic. Hi ha temes candents i d’altres exòtics.

Medicina tradicional xinesa i alimentació

Medicina tradicional xinesa i alimentació

L’alimentació és un dels pilars fonamentals sobre els quals es vertebra la Medicina Tradicional Xinesa per prevenir i tractar malalties. En aquest curs aprendràs no només a classificar els aliments segons la seva naturalesa (freda, calenta, tèbia) o per sabors, quins són Yin o Yang, sinó també els principis del Taoisme com la teoria dels 5 elements. Es dedicarà una sessió a realitzar receptes de cuina que t’ajudaran a harmonitzar l’energia de cada element. El taller consta de 5 sessions teòriques i 1 pràctica

Centre Cívic Urgell- Del 21 setembre al 2 de novembre

Ioguilates

Aquest curs et proposa sumar dues tècniques corporals. Amb la combinació de ioga i pilates enfortiràs, flexibilitzaràs i tonificaràs tota la musculatura corporal. Un dels objectius és afinar i enfortir la zona abdominal mitjançant exercicis relaxats amb els quals aprendràs a gaudir de cada moviment. També et servirà per alinear les articulacions i corregir els mals hàbits posturals.

Centre Cívic La Sedeta. Des de 22/09/2022 al 15/12/2022

Cant col·lectiu i moviment

Aquest taller consisteix en un espai de trobada i exploració de les nostres veus i cossos. Es treballa sobre les tècniques vocals i corporals que ens possibiliten un reconeixement del propi instrument i ens brinden els recursos necessaris per a cantar i gaudir. Tot això es viu des d’una profunda escolta cap a nosaltres mateixos, alhora que podem experimentar l’expansió del sentir col·lectiu en una ronda de veus que canten i es mouen a l’uníson o creant diverses textures polifòniques. El curs us acostarà a cants i ritmes de diverses cultures al voltant del món, fent èmfasi en la tradició oral i el saber popular

Centre Cívic Vil·la Urània. 27/09/2022 al 13/12/2022

L’Europa desconeguda: història contemporània d’Ucraïna i Bielorússia

El curs proposa una aproximació històrica a dos dels països més desconeguts de l’Europa oriental: Ucraïna i Bielorússia. Un espai geogràfic i polític que s’ha forjat a cavall de grans imperis, però que durant el període contemporani ha estat majoritàriament sota la batuta de l’imperi rus, primer, i de l’URSS, després. A través d’aquest recorregut, no només coneixerem com s’han configurat històricament els dos territoris, sinó també quina ha estat l’evolució del règim bielorús de Lukaixenko i de l’actual guerra d’Ucraïna.

Centre Cultural la Casa Elizalde. Des de 27/09/2022 al 13/12/2022

Collserola i vegetació. Els entorns naturals de Les Planes

En aquest taller coneixeràs en detall la natura que conforma l’entorn de les Planes en diferents aspectes: orientació, relleu, geologia i xarxa hidrogràfica. Coneixeràs la dinàmica de la vegetació en els ambients forestals, amb les principals amenaces que pateixen, i en els ambients més oberts amb una vegetació més condicionada per l’ésser humà, i es faran dues sortides pràctiques per gaudir d’aquests entorns i contrastar tot allò après.

Centre Cívic L’Elèctric. Des de 29/09/2022 al 27/10/2022

La música com a arma política

Partint de la premissa que tota música és política, aquest curs et proposa un recorregut per la música com a forma de desobediència i celebració de la vida i la seva comunitat. Del que va suposar la irrupció del jazz en la societat racista, de l’explosió cultural dels països africans en les primeres independències postcolonials a la resistència dels pobles originaris a sucumbir al capitalisme, de la música popular i els soundsystems per acabar amb l’electrònica de ball com a música desobedient i autogestionada. Més info aquí.

Centre Cívic Albareda 28/09/2022 > 02/11/2022

El CC La Sagrera ofereix un curs híbrid de ioga kudalini
El CC La Sagrera ofereix un curs híbrid de ioga kudalini

Ioga kudalini

El Ioga kundalini també és conegut com el ioga de l’energia o el ioga de la consciència. L’objectiu és despertar i mobilitzar l’energia kundalini que tots tenim a la base de la columna i així desbloquejar el cos i la ment i aconseguir experimentar estats de benestar tant a nivell físic com emocional. Durant la sessió de ioga kundalini es treballa el cos i la ment mitjançant asanes (postures), pranayames (respiracions), bandhes (claus energètiques), mudres (gestos amb mans i dits) i meditacions amb mantres. És un tipus de ioga que convida a la introspecció i a la connexió amb la part més espiritual de nosaltres. Observacions: Cal dur màrfega, tovallola, mitjons i roba còmoda.

CC La Sagrera. La Barraca. Des de 05/10/2022 al 14/12/2022

Història familiar i genealogia. Viatge als teus orígens

La recerca de qualsevol història familiar, sigui quina sigui, utilitza tant registres històrics primaris (civils, parroquials, militars, notarials, etc.) com secundaris -fonts historiogràfiques o testimonis orals- amb l’objectiu de certificar l’ascendència i aprofundir en la vida dels nostres avantpassats. La fiabilitat de les conclusions es basaran en la qualitat i la combinació de totes les fonts possibles. Totes les evidències i conclusions, juntament amb la documentació que les recolza, s’uniran per crear una història familiar basada en fets reals. Coneixerem mètodes d’investigació històrica i us ajudarem a plantejar les hipòtesis de recerca per posar llum a la foscor. L’objectiu serà rescatar la teva història familiar. Es requereixen coneixements bàsics de navegació per internet.

Centre Cívic Vil·la Urània. Des de 29/07/2022 al 17/11/2022

L’art de la nostra ciutat

Aquest curs consisteix a passejar per la ciutat de Barcelona tot recorrent diferents estils de l’art català, tot explorant racons especials i plens d’història de la nostra ciutat. La primera classe serà de presentació i se celebrarà al centre al centre, però les set sessions restants seran itineraris guiats per la ciutat. Cal anar ben calçat.

Centre Cívic Pere Pruna. Del 28 de setembre de 2022 al 23 de novembre de 2022

Les arrels de la història de Catalunya

Molts anys abans que Catalunya esdevingués una entitat política, el territori va ser ocupat sistemàticament per diverses societats, algunes d’autòctones i d’altres vingudes de terres llunyanes. En aquest curs viatjarem a la nit dels temps a la cerca dels nostres avantpassats per conèixer qui eren, com vivien i quina ha estat la seva empremta històrica.

Centre Cívic Casa Golferichs. Des de 28/09/2022 al 14/12/2022

Inscripcions en línia

Vet aquí alguns exemples dels cursos que s’ofereixen en els 52 Centres Cívics de la ciutat aquesta tardor. L’Ajuntament de Barcelona t’ofereix aquest cercador on pots localitzar i filtrar els cursos i tallers per districtes, barris o especialitats. La majoria de Centres Cívics ja han obert inscripcions, que es poden fer en línia. Per fer-ho, només us cal crear el vostre perfil en línia aquí i triar el centre on voleu fer el curs. Hi ha centres cívics que encara no han obert inscripcions, uns ho faran el 12 de setembre i d’altres el 19 de setembre. Trobeu els calendaris de tots els Centres Cívics aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació