Jordi Quer. L'Alguer

Els clàssics tornen a l’Alguer!

El dia 14 de juny de 1420, acompanyant el rei Alfons el Magnànim, va desembarcar a l’Alguer un estol on, entre d’altres cavallers, viatjaven els poetes Jordi de Sant Jordi, Ausiàs March i Andreu Febrer. Tres mesos després, el 14 de setembre, l’expedició va partir de l’Alguer en una missió que arribaria a Nàpols.

Núvol. Born Centre Cultural.

Carles Rahola, afusellat

"No crec deixar cap enemic en aquesta terra, en la dolça Catalunya que he stimat tant, en aquesta Girona dels meus amors, ni tampoc fora d'ella". Així deia adéu a aquest món Carles Rahola en una carta de comiat l'any 1939. Abans de sortir de la presó, camí de l'execució, va dir: "Moro màrtir de Catalunya".

Marc Grèbol. Barcelona

Llegir en català: passat, present, futur

Llegir en català, l’associació d’editorials independents en català, va reunir-se divendres per fer balanç dels objectius marcats un any abans i per presentar un nou pas en la seva curta però intensa trajectòria: una pàgina web oficial.

Eulàlia Mata . Barcelona

Per molts anys, Feliu

Feliu Formosa ha fet 80 anys i el felicitem des de Núvol publicant un document inèdit. Fa uns mesos vam reunir Feliu Formosa, Esteve Miralles i Francesc Parcerisas per parlar dels seus dietaris. Bernat Puigtobella va conversar amb tots tres i l'Eulàlia Mata n'ha fet la transcripció i la Roser Cabacés l'edició.

Marc Grèbol. La Setmana 2014. Barcelona

Editors vs. traductors: cara i creu

La Setmana del Llibre en Català va acollir ahir la xerrada ‘Editorials independents i traductors: cara i creu’, una taula rodona on alguns dels traductors catalans més prolífics van explicar les llums i les ombres de la seva feina, amb especial atenció a la relació que mantenen amb els editors que els contracten.

Glòria Farrés. Barcelona

Barbal, en la pell de l'altre

Deia Bergson que l'obra de tot filòsof va girant al voltant d'un sol tema. Potser passa el mateix amb els escriptors. Llegint l'obra de Maria Barbal, més enllà de l'argument concret de cada relat, ressona sempre de fons, arrossegat per una prosa vigorosa i de tall clàssic, un gran dolor, un dolor silenciat.

Xavier Serrahima. Barcelona

Peter Terrin. El vigilant

Raig Verd editorial ens ofereix, mitjançant una molt acurada traducció de Maria Rosich, El vigilant (De Bewaker), de Peter Terrin, un llibre sorprenent i inquietant, que ens ofereix una més que acoradora visió no de l’home del demà, sinó del d’avui.

Núvol. Barcelona

El joc dels haikus: Oh, llet amiga

Joan-Lluís Lluís us proposa una endevinalla poètica. Cada dia us presenta un haiku que és la descripció d'un llibre famós i vosaltres l'heu d'endevinar. Podeu enviar les vostres respostes a info@nuvol.com i entre els que l'encertin sortejarem un llibre. Cada dia a les 17h us anunciarem la solució per Twitter.

+ Articles   
México lindo y querido
En Víctor és un jove infeliç: té una feina avorrida, un pis petit i fosc, un cotxe de segona mà atrotinat i un galindó al peu dret.