Marc Moreno. Barcelona

Obrir els ulls

L’escriptor és un observador de la realitat que l’envolta i que després s’entesta a reflectir en el paper la visió que ell obté de tot plegat.

Paul Freedman.

Del Llibre de Sent Soví al Celler de Can Roca

Aquest estiu s'ha impartit des de la Universitat de Girona un curs en línia titulat "Viatgers, golafres, cuiners i bótes de vi (Un passeig gastronòmic per l'Europa medieval)", que han dirigit Josep Antoni Aguilar i Xavier Renedo. Pels que no l'heu pogut seguir, us oferim aquest article de Paul Freedman, que ens introdueix al Llibre de Sent Soví.

Maria Bohigas. Barcelona

L'odissea palestina

I és que tanta gent surt a manifestar per Palestina contra Israel com si fos d'una simplesa de partit de futbol. Conèixer aquesta guerra? Llegir-ne res? Això és una altra història.

Etgar Keret. Tel Aviv

L’altra guerra d’Israel

La primera assumpció errònia que conté és que hi ha algunes persones a Israel que estan impedint que l'exèrcit guanyi. Aquests suposats sabotejadors podríem ser jo, el meu veí o qualsevol altra persona que qüestioni la premissa i el propòsit d’aquesta guerra.

Marc Grèbol. Barcelona

Una setmana per la ciutat de la lectura

La Setmana del Llibre es consolida com a una de les dates més importants a l’agenda de l’edició en català. La plaça de la Catedral de Barcelona tornarà a acollir entre el 5 i el 14 de setembre 230 activitats destinades a donar a conèixer la feina de les editorials catalanes.

+ Articles   
El salt
L’estadi brama i la Sveta mira de concentrar-se per al darrer salt.
Trencadissa
Jo, una fruitera de terrissa, m’havia convertit en una joia. Embolicada amb cel·lofana, brillava com les facetes del cristall entre les teves mans.