L'enigmàtica mort del general Prim

La Mansarda, el segell fundat per l'incombustible Pere Tió, ha publicat l'asssaig El general Prim, una figura històrica que l'historiador Arnau Cònsul s'ha proposat de revisar. Cònsul, que defineix el general Prim com un buc trencaglaç en un país d'icebergs, ens dóna les claus d'aquest controvertit personatge.

Núvol. Barcelona

Rafael Vallbona recorda la revolució dels clavells a Núvol

Divendres fa quaranta anys que els capitans de l'exèrcit portuguès que havien participat a les guerres colonials es va alçar contra la dictadura en la que va ser la última revolució a l'Europa capitalista. Rafael Vallbona, autor de diversos treballs sobre Portugal, farà memòria d'abril en dos articles que publicarem a Núvol dijous i divendres.

Núvol. Barcelona

Sant Jordi is the Catalan Day

La Institució de les Lletres Catalanes proposa aquest Sant Jordi un seguit d'activitats, tant presencials com virtuals, per celebrar el dia del llibre i l'Any Vinyoli. El web www.catalanday.cat recollirà l'activitat de la diada arreu del món.

Núvol. Barcelona

La revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques

El Departament de Cultura se suma a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb més de 40 activitats, entre les quals destaca la segona edició de la Revetlla de Sant Jordi, que portarà activitats diverses a més d’un centenar de biblioteques de tot Catalunya fins a la matinada.

Susana Peix Cruz. Barcelona

Care Santos, l'escriptora mapa

Desig de xocolata narra la vida de tres dones unides per la seva passió per la xocolata. Però aquesta comunió va més enllà del desig. Care Santos teixeix una història de relacions humanes, de secrets, que dibuixa l'evolució de les dones en la societat burgesa catalana, des del segle XVIII fins a l’actualitat.

Yolanda Aguilar. La finestra digital.

Jonas Jonasson. Davant del rei de Suècia

Jonas Jonasson, un suec que no escriu thrillers i que ho diu tot amb gran sentit de l’humor, torna després de l’èxit que va suposar “L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra” (La Campana), un llibre del qual s’han venut 8 milions d’exemplars arreu del món. L'editora Isabel Martí torna a fer diana.

Teresa Costa-Gramunt. Barcelona

Viatjar no és només moure's

L’any 1925, Aldous Huxley (1894-1963), membre d’una família de destacats intel.lectuals anglesos, i conegut pel gran públic pel seu poderós relat distòpic Un món feliç, va publicar Carretera enllà, un llibre que sobrepassa l’enquadrament de la literatura de viatges, i que ara podem llegir gràcies a Adesiara.

Martí Domínguez. València

Una bona reputació

Encara era jove, però no estava massa bé de salut. Des del seu retorn no s’havia recuperat totalment. A més a més, la calvície li havia augmentat i s’havia engreixat.

Francesc Ginabreda. Barcelona

El mur, una faula moderna

L’editorial Fanbooks publica El mur, de William Sutcliffe, un llibre insòlit i commovedor que, a través de la història d’un noi de tretze anys, retrata la difícil relació entre israelians i palestins.

+ Articles   
El més llegit per Sant Jordi
Enguany torna la discussió inútil sobre si cal fer una llista de mediàtics per Sant Jordi. Però ara ja sabem quin serà l'autor més venut.
Parlem d'Europa?
Fa tres-cents anys, el vell continent dirimia els seus equilibris interns en una batalla que primer va ser dinàstica i després militar