Ombra d'Anna

Jaume C. Pons Alorda. Barcelona

Ombra d'Anna

El lector es trobarà enfront d’una nouvelle delicada, una tendra aventura amorosa i intel·lectual que discorre sobretot pels viaranys d’una emoció que no desborda però que sí interessa. 'Ombres franceses' arriba amb el vendaval d’una faula de gust exòtic.

La literatura a l'aula

Núvol. Serra d'Or.

La literatura a l'aula

El número de febrer de Serra d’Or dedica un dossier a la literatura a l’aula: un recull de quatre articles sobre com emprendre la tasca d’educar en la literatura a l’ensenyament secundari obligatori i batxillerat.

La nova vida de la Nollegiu

Bernat Ruiz Domènech. Barcelona

La nova vida de la Nollegiu

Hi havia una vegada una merceria-cotilleria que duia tancada més de tres anys. Un bon dia passà pel davant en Xavier Vidal, un llibreter que tenia la llibreria ben a prop. En Xavier buscava un nou local que li permetés ampliar la Nollegiu.

Mossèn Ballarín. Records de quasi un segle

Núvol. Barcelona

Mossèn Ballarín. Records de quasi un segle

Avui 8 de febrer Mossèn Ballarín fa 95 anys. Editorial Pòrtic acaba de publicar un volum titulat Mossèn Ballarín, en què l'autor de Mossèn Tronxo passa comptes amb el món. Jaume Huch ha tingut cura de l'edició del llibre. Podeu veure aquí algunes instantànies de Ballarín.

Neix Lletra Impresa Edicions

Núvol. València

Neix Lletra Impresa Edicions

Ha nascut a València una nova editorial: Lletra Impresa Edicions, fundada pels escriptors Juli Capilla i Mercè Climent. "Una editorial en llengua catalana i de qualitat que aspira a proveir els lectores de totes les edats de llibres, especialment literaris".

Tempesta

Carme Ballús. Barcelona

Tempesta

El cel és ben ras, només fa un pèl de xafogor. Després del dinar al porxo de la casa, tot convida a la calma i a la migdiada.

Els vius

Isidre Grau. Biolits.

Els vius

Aquella seria la primera nit de Nadal que passarien sols a casa. Amb la pèrdua de les tietes Marquès, se’ls havien acabat les llargues taules.

De gotes i de baules

Miquel Àngel Llauger. Palma

De gotes i de baules

El passat dimecres 3 de febrer, va tenir lloc l’acte de presentació pública de la Institució Francesc de Borja Moll, un entitat que acaba de néixer amb l’objectiu de salvar el llegat de l’editorial Moll.

Filologia Catalana online

Núvol. Barcelona

Filologia Catalana online

El grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC, han de formar estudiants capaços d’incorporar-se a la multitud de noves professions que requereixen competències lingüístiques i literàries.

La cara fosca de la transparència

Maria Coll. Revista Valors.

La cara fosca de la transparència

Ferran Sáez i Albert Sáez van alertar ahir, a l’Ateneu Barcelonès, en la segona sessió del cicle “Un nou temps. Una nova política?”, dels perills de considerar la transparència com “la solució màgica” de tots els problemes actuals.

+ Articles   
Cau de mofeta
Llavis aspres: una aurèola de color marró xopa els llençols, i corona el final de la regatera. A la boca, un gust de cony i èter.