La història d’Anita

La història d’Anita

Tatiana Pagà. Barcelona

Editorial Bromera ens ha sorprès amb un cop d'efecte aquest Sant Jordi. Aquesta setmana ha presentat Anita, una novel·la inèdita de Lluís-Anton Baulenas, a la llibreria La Impossible. L’acte va comptar amb la presència del cineasta Ventura Pons i el mateix Baulenas.

Erri no erra

David Fernàndez. Barcelona

Erri no erra

la prova de qualsevol cotó garantista és l’acceptació de la dissidència, perquè allà on existeixen delictes d’opinió no hi ha pas cap aixopluc democràtic.

L’Ovidi que perviu en el poble

Hèctor Serra. València

L’Ovidi que perviu en el poble

I te n’adones, a mesura que passes les pàgines, que l’Ovidi no està sol. Ni den bon tros. L’Ovidi va i ve, és retroalimentació. És una xarxa constructiva de complicitats. Noms que porten a altres noms.

Peter Handke. Lloança de l'ociositat

Anna Rossell. Barcelona

Peter Handke. Lloança de l'ociositat

La gran caiguda no explica una historia a la manera tradicional –res és tradicional en Handke–, podria dir-se que no narra cap història; el lector no es l’observador que segueix des de fora uns esdeveniments, sinó que es veu instal·lat en la ment d’un sorprenent i peculiar protagonista

Els pebrots de la república

Griselda Oliver i Alabau. Barcelona

Els pebrots de la república

No és un insult, ni tampoc cap eufemisme que amagui res. El pebrot de la república és una varietat local del pebrot, una de les més singulars i vistoses, ja que el seus fruits passen per tres estadis cromàtics (vermell, groc i lila) durant el procés de maduració, per la qual cosa es va guanyar el nom que té.

Francesc Parcerisas, Premi Nacional de Cultura

Núvol. Barcelona

Francesc Parcerisas, Premi Nacional de Cultura

Josep Maria Cadena, Guillermina Coll, Núria Espert, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Fundació Privada Espai Guinovart, Francesc Parcerisas, Xavier Pla, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Amèlia Riera i Jaime Rosales són els guanyadors d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura

Qui ha guanyat el Premi Borni al Lector?

Núvol. Barcelona

Qui ha guanyat el Premi Borni al Lector?

La segona edició del Premi Borni ha triplicat la participació de l’any passat: quaranta-una persones han detectat anacronismes i desajustos en obres narratives. El lliurament del premi se celebra el proper 9 d'abril a les 19h, final del premi Borni al Born CC.

Com narrar la memòria i el dolor

David Serrador Ballester. Kosmopolis15.

Com narrar la memòria i el dolor

Cristina Rivera Garza i Camille de Toledo van partir del pensament de Sebald per parlar sobre les narratives de la memòria al segle XXI. Després, Jon Lee Anderson i Martín Caparrós, ens van exposar la seva experiència en conflictes bèl-lics i sobre la problemàtica de la fam al món.

2015, Any Amades

Antoni Serés Aguilar. Barcelona

2015, Any Amades

Enguany se celebra el 125è aniversari del naixement de Joan Amades i Associació Cultural Joan Amades activa de nou un rebombori festiu, obert i divulgador de l’obra del folklorista.

Les bones intencions d'Amity Gaige

Ester Seguí.

Les bones intencions d'Amity Gaige

Les bones intencions, publicada per Empúries i traduïda per Marta Pera, té com a protagonista Erik Schroder, un jove immigrant de l'Alemanya de l'Est que un cop arribat als Estats Units es fa anomenar Eric Kennedy.

La digestió de Jordi Nopca

Griselda Oliver i Alabau. Barcelona

La digestió de Jordi Nopca

El primer conte, que tracta de la història d’una pèrdua, és, sens dubte, l’essència del llibre, el que obre i tanca el trajecte que fa aquest recull. Sense aquest conte, “aquest llibre no estaria acabat, jo no m’hauria presentat al Premi Documenta i, per tant, avui no seríem aquí”, explica el periodista.

Stefan Zweig i el món d’avui

David Cuscó. Barcelona

Stefan Zweig i el món d’avui

El passat dotze de març, a la llibreria La Impossible de Barcelona, es va celebrar el primer aniversari de la revista cultural El funàmbul. L’acte va comptar amb la presència d’Antoni Martí Monterde, professor de Literatura Comparada, i de l’editor de la publicació, David Cuscó.

+ Articles   
El preu de la feina
Ja és ben galdós el panorama. Ho deia, fa molts anys, l’il·lustre periodista i escritor don Mariano José de Larra: “Escribir en España es llorar”.