La Festa de La Lluita

Tuli Márquez. Barcelona

La Festa de La Lluita

A les 19:00, música dels 80’s i un còctel noruec reben els assistents a la terrassa de la llibreria Laie del carrer Pau Claris. L’Altra Editorial i Anagrama presenten “La mort del pare”, “L’home enamorat” i “l’illa de la infantessa” del noruec Karl Ove Knausgaard.

Neix la Catalanística Global

Núvol. Barcelona

Neix la Catalanística Global

El dijous dia 2 de juliol, el Màster d'Estudis Catalans de la UOC i l'Ateneu Barcelonès, en col·laboració amb i el programa “Internationalisation at Home” de l’Obra Social de la Caixa, organitza la jornada “Catalanística global: Diàlegs sobre el futur dels Estudis Catalans”.

Yannis Varoufakis. Lliçons de la crisi grega

Núvol. Barcelona

Yannis Varoufakis. Lliçons de la crisi grega

Edicions Destino acaba de publicar l'assaig Economia sense corbata de Yanis Varoufakis. El ministre d'economia grec hi explica, en una conversa amb la seva filla, d'on prové la crisi financera que ha castigat el món i molt especialment Grècia des de l'any 2008.

Brúixoles

David Fernàndez. Barcelona

Brúixoles

Ja fa massa anys que esmorzem crisi, massa que ens van confinar a la flexibilitat —les ETT del 1994— i prou que ens van deportar a la mercantilització

Guia sentimental de Perpinyà

Jordi Van Campen. Barcelona

Guia sentimental de Perpinyà

El lector avesat a Bezsonoff ja sap què ha d’esperar d’un autor tan particular, com d’un vell amic a qui fa temps que no veu, i a qui es vol perdonar les rareses; el lector novell en pot esperar qualsevol cosa, però que no hi busqui objectivitat.

Donant voltes a Dovlàtov

Marc Soler. Barcelona

Donant voltes a Dovlàtov

Llegeixo, gairebé d'una tirada, l'obra publicada fins ara de Sergei Dovlàtov: quasi set-centes pàgines repartides en quatre volums: 'La zona', 'La maleta', 'El compromís', 'Els nostres' (tots publicats per Labreu Edicions). Què m'havia cridat l'atenció per iniciar una semblant marató lectora?

Joaquim Molas. Estimat Sr. Oliver

Núvol. Barcelona

Joaquim Molas. Estimat Sr. Oliver

Aquest dijous 25 de juny a les 19.30h es presenta a l'Institut d'Estudis Catalans la correspondència entre Joan Oliver i Joaquim Molas, un diàleg epistolari il·lustrat que ha editat Xavier Garcia i ha publicat Pagès Editors.

Manuel de Pedrolo. Trencant l'oblit

Núvol. Barcelona

Manuel de Pedrolo. Trencant l'oblit

El documental s'estrenarà al Canal 33 el dijous 25 de juny, la vigília del dia que es compliran vint-i-cinc anys de la mort de Manuel de Pedrolo. La producció d'aquest homenatge ha comptat amb les aportacions individuals gràcies a una campanya de micromecenatge.

No us Rigau del ministre Wert

Bernat Puigtobella. Barcelona

No us Rigau del ministre Wert

El manifest "La literatura el nou país que construïm", publicat la setmana passada a Núvol, ja ha suscitat les primeres reaccions. El departament d’Ensenyament s'ha proposat d'activar mecanismes per no haver de complir la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce).

La cultura ens atura

Joan Soler Jiménez. Arxipèlag.

La cultura ens atura

Que ara mateix a Barcelona no hi hagi regidor i hi hagi comissionat, és irrellevant. Existeix una “plataforma política” molt estesa, que fa que malgrat que canviïn els colors polítics d’un ajuntament o la Generalitat, les polítiques culturals siguin sempre les mateixes

Com fotre un flam d’ou de puta mare

La Iaia. El Gust de la Paraula. Girona

Com fotre un flam d’ou de puta mare

L’últim cap de setmana de juny, Jofre Martell, nét de la Iaia, serà a Caldes de Malavella per presentar el llibre Les putes receptes de la iaia, en el marc del Festival El Gust de la Paraula. Vet aquí una de les receptes de més èxit de la Iaia: què hem de fer per fer un bon flam d’ou.

La distòpia de Michel Houellebecq

Albert Playà. Barcelona

La distòpia de Michel Houellebecq

Tots aquells que us hàgiu aproximat a Michel Houellebecq a través de les seves novel·les sabreu que no deixa indiferent. Ell mateix es defineix com un observador del món. Diu que és una de les seves virtuts i sent la responsabilitat individual d’oferir al món la seva mirada.

'Rebrot': realisme poètic en estat pur

Francesc Ginabreda. Barcelona

'Rebrot': realisme poètic en estat pur

A Rebrot, un clàssic de la literatura francesa, Jean Giono recrea el món mític de Manosque, a l’Alta Provença, amb la descripció, gens bucòlica, de la tensió de la relació entre l’home i la natura. Edicions del 1984 recupera la novel·la d’un autor ple de matisos.

+ Articles   
La festa d’Eros
Eros és el déu responsable de l’amor, la luxúria, i el desig. L’"estat" festiu; perquè d’això es tracta.