Tomeu Canyelles despulla Mallorca

Tomeu Canyelles despulla Mallorca

Jaume C. Pons Alorda. Barcelona

Mallorca es torna a mostrar com a epicentre d’unes energies renovadores, tot i que no prou, que varen arribar gràcies a un canvi de panoràmica mental. Haurem de seguir de ben a prop totes les futures propostes que Canyelles ens hagi de lliurar.

Xavier Febrés. Un llibre per a la tramuntana

Núria Juanico. Girona

Xavier Febrés. Un llibre per a la tramuntana

El periodista i escriptor Xavier Febrés tenia ganes de retratar un vent. En concret, la tramuntana. "Volia explorar l'atmosfera que crea", explica l'autor. La singularitat de determinades comarques pel seu pas i els estímuls creatius que provoca van empènyer-lo a escriure un assaig

Pep Torn. Una biblioteca per a Europa

Núria Juanico. Girona

Pep Torn. Una biblioteca per a Europa

Prop de 1.200 persones d'uns 60 països diferents trepitgen anualment la biblioteca de l'European University Institute (EUI), a Florència. Amb més de 600.000 llibres a les seves prestatgeries, aquest equipament és un far de gran potència per a investigadors.

Pagès Editors reedita Mathias Enard

Núvol. Barcelona

Pagès Editors reedita Mathias Enard

L'editorial Pagès Editors ha reeditat dos llibres de l'escriptor Mathias Enard, que va guanyar el Premi Goncourt 2015 la setmana passada per la seva novel·la Bussole. En concret, Pagès Editors ha recuperat els títols El tret perfecte i Remuntant l'Orinoco.

Baltasar abans de Porcel

Bernat Puigtobella. Barcelona

Baltasar abans de Porcel

La Institució de les Lletres Catalanes i l’Obra Social “la Caixa” organitzen, amb la col·laboració del Palau Robert, l’exposició Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món, comissariada per Julià Guillamon.

Jordi Martí Font. Les paraules com a punys

Albert Ventura. Tarragona

Jordi Martí Font. Les paraules com a punys

El punt de partida que ocupa l’assagista és que, des d’aquí, de la manipulació des del poder, la societat veu com es desvirtuen les paraules. Per capgirar aquesta situació, al seu llibre Martí i Font passa a l’atac, entès com el divertimento d’arrel popular, el que recupera i allibera els mots, el del terreny primigeni i etimològic de moltes paraules.

La valentia de Serge Bestard

Mar Bosch. Barcelona

La valentia de Serge Bestard

Sebastià Bennasar publica 'Cants de sirena negra' (Saldonar 2015). Mar Bosch diu que quan llegiu aquesta novel·la "no tindreu més remei que abandonar-vos als sentiments de les lectures iniciàtiques de molts lectors (els dels llibres d’aventures)".

+ Articles   
Ambigüitat i simbolisme
Res no és només una cosa; en som moltes a la vegada. L’art ens ho ensenya i ens fa partícips de la vida com a actors i com a espectadors
Cadena
De bon matí, el becari és esbroncat pel conserge perquè deixa la porta principal oberta i hi ha corrent d'aire, cony de ganàpia.