Rainer Maria Rilke. Cartes a un jove poeta

Xavier Serrahima. Barcelona

Rainer Maria Rilke. Cartes a un jove poeta

Hi ha llibres que cada vegada que els llegeixes van guanyant i que, a mesura que vas fent-te gran, amplien més i més els teus horitzons. Alguns d’ells, estàs temptat de desar-los a la tauleta de nit, amb la seguretat que et sorprendran i t’oferiran quelcom de nou

L’onada Kerangal

Jordi Martín Lloret. Barcelona

L’onada Kerangal

Hi ha novel·les que entretenen i novel·les que trasbalsen. Hi ha lectures d’estiu i lectures de tot l’any. Hi ha llibres gruixuts i novel·les potents de poques pàgines. Hi ha novel·les que fan sagnar i novel·les que fan sagnar però també cicatritzen.

Biblioteca de Catalunya reloaded

Núvol. Barcelona

Biblioteca de Catalunya reloaded

El Consell ha recomanat a la Biblioteca la necessitat de tenir “una exposició permanent o semipermanent de suficient volum i qualitat que, en part, sigui una reinterpretació i actualització del Museu Marès del Llibre”, així com altres exposicions de caràcter temporal de gran format.

Primeres dades d’ús d’eBiblio a Catalunya

Bernat Ruiz Domènech. Barcelona

Primeres dades d’ús d’eBiblio a Catalunya

Perquè triomfi un servei públic de préstec digital és necessari oferir un catàleg ampli, comptar amb aplicacions que en facilitin l’ús, anar a buscar els usuaris potencials a mitjans digitals i xarxes socials, i voluntat política. Potser aquestes quatre coses no siguin suficients, però sembla que seran imprescindibles.

Escombres al parc

Isidre Grau. Biolits.

Escombres al parc

Isidre Grau publica aquí el darrer 'Biolit' de la temporada. Grau ha anat publicant regularment uns microrelats dominicals al digital de cultura, que es recolliran aviat en un e-single a la Biblioteca de Núvol.

L'IEI presenta els seus premis

Núvol. Barcelona

L'IEI presenta els seus premis

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha posat aquest any en marxa els Premis 2015 amb l’objectiu de promocionar la cultura comarcal i municipal. Podeu cinsultar les bases del premi a través de Núvol.

L’últim partit o la política cansada

Roger Rosich. Barcelona

L’últim partit o la política cansada

Toni Aira acaba de treure un nou llibre, amb capítols curts i intensos, llegibles entre capbussada i capbussada a la piscina aquest estiu. És un llibre-advertència per a la política, per a la “vella política”, però indirectament també per la “nova”.

 Lectura al caliu de la nit (mig) fresca

Xavier Serrahima. Banyoles

Lectura al caliu de la nit (mig) fresca

La Llibreria L'Altell de Banyoles, amb la Irene Tortós al capdavant, ha tornat a celebrar la Nit dels Narradors, una cita estival que any rere any va fent tradició. Enguany ha convidat Jordi Nopca, Maria Mercè Cuartiella, Mònica Boixader i Miquel Molina.

L’hegemonia alemanya

Agustí Pons. Barcelona

L’hegemonia alemanya

Agustí Pons ha publicat al seu blog, Dietari obert, unes reflexions sobre el futur de la comunitat europea a la llum dels darrers esdeveniments de Grècia. Pons procura entendre les raons d'Alemanya a l'hora de ser tan estrictes amb el dèficit.

Lleida, la ciutat neutral

Aleix Porta. Barcelona

Lleida, la ciutat neutral

Intentar vendre una suposadIntentar vendre una suposada neutralitat, un savoir faire institucional, és faltar a l'honestedat i pretendre enganyar el personal. Amagar les realitats i els conflictes sota la catifa de la governabilitat és una mala solució.

+ Articles   
Gregor Samsa: Timarcha tenebricosa o Cerambix cerdo?
Jaume Creus no és només un excel·lent traductor sinó també un entomòleg amateur. En aquest divertimento ens explica com ha identificat l'escarabat en què es transforma Gregor Samsa a Die Verwandlung de Franz Kafka. Timarcha tenebricosa o Cerambix cerdo?