Un dia amb Enric Casasses

Bernardo Atxaga ha estat el primer convidat al cicle 'Un dia amb...', un espai pensat per propiciar una trobada íntima ente lectors i autors, que se celebra al Centre Arts Santa Mònica. Els pròxims convidats seran Enric Casasses, Andrés Trapiello i Sergi Pàmies.

Enric Casasses serà el pròxim convidat al cicle ‘Un dia amb…’, el dissabte 1 de desembre al centre Arts Santa Mònica. Una oportunitat per conèixer de prop un dels poetes més populars de la literatura catalana.

Bernardo Atxaga ha estat el primer convidat al cicle Un dia amb…, un espai pensat per propiciar una trobada íntima ente lectors i autors. L’escriptora Isabel Olesti, creadora d’aquest nou format, creu que aquests encontres poden satisfer una necessitat: “Moltes vegades el lector, un cop acabat un llibre, es fa preguntes que l’autor no li pot respondre perquè senzillament li queda molt lluny”, argumenta Olesti. “La comunicació que es crea entre aquest escriptor absent i el lector pot arribar a ser molt forta, però sovint el lector veu l’autor com un ésser llunyà i inassequible i ja no es planteja la possibilitat de comunicar-s’hi”. L’escriptor té moltes més coses a dir, a banda del seu llibre, però difícilment hi ha l’ocasió d’un encontre si no és en una presentació de llibre, que és molt limitada i impersonal. Un dia amb… pretén acostar l’escriptor al públic i entendre millor la seva obra.

La primera sessió ha tingut com a convidat Bernardo Atxaga, l’escriptor basc més traduït de tots els temps. Aquesta primera trobada es va celebrar al centre Arts Santa Mònica el dia 10 de novembre sota el títol Reacciones ante una piedra rayada. El dia 1 de desembre serà el torn d’Enric Casasses, que ha titulat la eva sessió amb una frase rimada. “Que la vida se sent borda si no té quelcom que la desborda”.

A partir de poemes propis i de poemes propis d’altres autors, Enric Casasses furgarà una mica el misteri de la inspiració -què és, d’on ve, on va i per on passa, la relació entre les muses i les musaranyes. El mateix Casasses ha anticipat una mica el programa del dia 1 de desembre. “Abordarem què redimonis són els poemes i què volen, què vol dir parlar i cantar, fins a arribar a les altures filosòfiques de temes com ara l’existència o no existència dels rossinyols, si és veritat o no que van a França, etc. També s’abordarà la discutida i polèmica qüestió de l’arbre genealògic de la poesia: d’on provenia la poesia? Ve, com Darwin, dels micos? Els poemes, són o eren cançons? El llenguatge, parla o només borda? Qui piula? Jo, és un altre? L’ànima, és meva? Homer, era cec?”

Andrés Trapiello hi serà present  el 26 de gener de l’any que ve. La seva jornada es titularà ‘Verso, prosa y una vida’. Finalment, Sergi Pàmies tancarà el cicle el dia 2 de febrer de 2013, amb la sessió titulada: ‘Escriure contes: menys és menys’.

El curs es fa sempre en dissabte i es divideix en dues sessions: matí i tarda, on l’escriptor desenvolupa un tema relacionat amb els seus llibres i la manera d’entendre la literatura, els seus gustos literaris i referents. “Tot això es comparteix i crea altres sinèrgies. No són conferències sinó una mena de classes magistrals o seminaris que provoquen intercanvis d’idees”, explica Isabel Olesti.

El cicle s’ha organitzat conjuntament amb Centre d’ArtsSanta Mònica, la Institució de les Lletres Catalanes, la Facultat d’Humanitats de la UPF, i el Departament Filologia i Comunicació UdG i la ILC. Per aqulsevol informació addicional, podeu fer clic aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació