Qui és qui a la nova Kompanyia Lliure

El passat 11 de març el Teatre Lliure va presentar els intèrprets de la renovada Kompanyia Lliure. Quatre actors i quatre actrius que, després de superar un intens període de proves, tenen assegurats tres anys de feina.

El passat 11 de març el Teatre Lliure va presentar els intèrprets de la renovada Kompanyia Lliure. Quatre actors i quatre actrius que, després de superar un intens període de proves, tenen assegurats tres anys de feina. Preparats, talentosos, joves i guapos. Aquí us expliquem qui són.

La Kompanyia Lliure

Després de rebre gairebé 400 sol·licituds de joves actors, el Teatre Lliure va seleccionar trenta candidats, que del 8 al 27 de febrer van treballar diverses disciplines: treball corporal amb Joan Font, dansa amb Montse Colomé, cant amb Xavier Mestres, interpretació amb Josep Maria Mestres, Xicu Masó i Txiki Berraondo, i lectura amb Míriam Iscla, Pau Carrió i David Selvas. Durant la primera setmana de març els candidats van poder tornar a interpretar el monòleg amb el qual s’havien presentat a la convocatòria, així com les escenes que van treballar durant el mes de febrer. Finalment, Lluís Pasqual i Aurora Rosales (adjunta a la direcció artística del teatre), juntament amb els nou professionals i pedagogs del jurat, han acabat triant els intèrprets que formaran la companyia jove del Lliure durant els propers tres anys.

Joan Amargós (Barcelona, 1990): Format a l’Institut del Teatre i a l’School of Cinema and Performing Arts (Nova York). En teatre ha interpretat el personatge de Christopher Wren a La ratonera, dirigida per Victor Conde al Teatre Apolo (actualment en gira). També ha treballat a la pel·lícula per televisió El cafè de la Marina, dirigida per Sílvia Munt, i al documental L’endemà, d’Isona Passola. És professor d’interpretació a l’Estudi Laura Jou, on dóna classes a joves actors.

Quim Àvila (Barcelona, 1994): S’ha format al Col·legi del Teatre i a l’Estudi Laura Jou, i ha fet cursos amb John Strasberg, Juan Codina i Raquel Pérez, entre d’altres. En teatre l’hem pogut veure a Ricard de tercer, de Gerard Guix i dirigit per Montse Rodríguez (Sala Beckett, Villarroel i Sala Flyhard) i a la més recent Fusells, dirigit per Daniel J. Meyer (Almeria Teatre).

Clàudia Benito i Jordi Boixaderas a 'Com dir-ho' | Foto de Clàudia Serrahima

Clàudia Benito (Calella, 1989): S’ha format a l’Institut del Teatre. En teatre l’hem pogut veure a Com dir-ho?, de Josep Maria Benet i Jornet, dirigida per Xavier Albertí (Almeria Teatre), Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, de Roberto Bolaño i A.G. Porta amb direcció de Fèlix Pons (Tantarantana), Cleòpatra, d’Ivan Morales (Teatre Lliure) o El somni d’una nit d’estiu, dirigida per Joan Ollé (TNC).

Raquel Ferri (València, 1990): S’ha format a l’Institut del Teatre i és graduada en Educació Social. En teatre l’hem pogut veure a Joana 2015 batalla campal de Pablo Ley i Ester Villamor (Teatre Plataforma I+D), un dels seus primers treballs professionals. Toca el saxo i la guitarra.

Eduardo Lloveras (Barcelona, 1990): Format a l’Estudi Nancy Tuñón & Jordi Oliver, i llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses. En teatre l’hem pogut veure a El rei Lear, dirigit per Lluís Pasqual (Teatre Lliure) i a televisió a El padre de Caín, Amar es para siempre o La Riera. És exnedador i waterpolista federat.

Andrea Ros (Terrassa, 1993): Formada a l’Estudi Nancy Tuñón & Jordi Oliver i a l’escola Rapsody de Madrid. Al cinema l’hem pogut veure a Salvador, de Manuel Huerga, REC 2 de Jaume Balagueró i Paco Plaza o Al final todos mueren, pel·lícula apadrinada per Javier Fesser. En teatre l’hem vist a L’onada, dirigida per Marc Montserrat, Un enemic del poble, dirigida per Miguel del Arco i en el paper de Cordèlia a El rei Lear, totes al Teatre Lliure.

Joan Solé (Sabadell, 1988): Format en Interpretació a l’Institut del Teatre i en Tècniques de So a l’ESTAE. En teatre l’hem pogut veure a Un refugi indie, de Pau Miró (Sala Beckett), Aquellos días azules, de Marc Artigau o El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder (dirigit per Alberto Díaz), ambdues al Círcol Maldà. És músic i compositor, fa disseny de so i bandes sonores per espectacles i toca el piano i la guitarra.

Júlia Truyol (Palma de Mallorca, 1987): Formada a l’Institut del Teatre, és membre fundadora de la companyia La Calòrica, amb la qual ha participat en tots els seus espectacles (excepte L’editto bulgaro): Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Versus Teatre), Ekstraordinarnyy (Aixopluc del Teatre Lliure), La nau dels bojos (Premi Adrià Gual 2012), BLUF (Premi Quim Masó 2014) i Sobre el fenomen de les feines de merda, totes de Joan Yago i dirigides per Israel Solà, així com a la lectura teatralitzada de El triomf de la fonètica, de Martí de Riquer (TNC).

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació