Les nits de juliol a l’Ateneu

Amb l’arribada de l’estiu, l’Ateneu Barcelonès programa la seva agenda de juliol al seu magnífic pati per fer-hi conferències i projeccions dirigides al púbic més jove. Enguany s'hi ha convidat el cantautor Roger Mas i el cineasta Albert Serra. Avui arrenca el programa amb els poetes de l'editorial Terrícola.

Amb l’arribada de l’estiu, l’Ateneu Barcelonès programa la seva agenda de juliol al seu magnífic pati per fer-hi conferències i projeccions dirigides al púbic més jove. Enguany s’hi ha convidat el cantautor Roger Mas i el cineasta Albert Serra. Avui arrenca el programa amb els poetes de l’editorial Terrícola.

Orientar la poesia cap al públic més jove és sovint una feina delicada. L’aposta de l’Ateneu Barcelonès per aquest dia 1 de juliol se centra en oferir al públic que acudirà al seu jardí uns autors igualment joves que provenen d’editorials relativament novelles. L’any passat, Edicions LaBreu va ser escollida per portar els seus autors a recitar les seves obres, i aquest any s’ha convidat l’editorial Terrícola. Lluís Calvo, David Caño, Mertixell Cucurella-Jorba i Jordi Nopca podran ser escoltats i preguntats en la vetllada que inaugura el juliol de l’Ateneu Barcelonès.

Parlàvem més amunt de facultats tancades a l’estiu. Últimament, moltes facultats de comunicació estan incorporant assignatures sobre sèries televisives, el gran dominador actual en qualitat i quantitat del món audiovisual. Per fer-se’n ressò, l’Ateneu convida el divendres 4 el professor de la Universitat Autònoma de Madrid Fernando Castro, una de les eminències a nivell estatal en art i estètica. Les cullerades literàries de Los Soprano o The Wire han marcat molt els estudis estètics a les  acadèmies de cinema d’arreu del món en els últims anys, i Castro s’endinsarà en aquest peculiar món de la ficció televisiva postmoderna.

I per la seva banda, les acadèmies de cine de mig món es miren amb molta atenció l’obra del cineasta català Albert Serra, encara que potser aquí no se li faci el cas que es mereixeria. Els de l’Ateneu, per compensar-ho, passaran la seva pel·lícula “Història de la meva mort” el dimarts 8, i els assistents tindran l’ocasió de xerrar amb ell en un dels col·loquis més esperats del programa.

Per acabar aquest repàs, cal destacar l’actuació que oferirà el Roger Mas el dijous 10, en un format acústic. L’interès en el cantautor de Solsona radica en el seu compromís, un compromís que no és tant ideològic sinó un retorn a les arrels culturals, que l’han portat a ser un dels referents més sòlids de l’escena musical catalana.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació