La música torna al Born

El Taller de Músics i la revista musical Enderrock impulsen la segona edició del cicle Born de Cançons al Born Centre Cultural. La nova temporada donarà el tret de sortida al mes de gener de l’any vinent i s’allargarà fins al juny.

El Taller de Músics i la revista musical Enderrock impulsen la segona edició del cicle Born de Cançons al Born Centre Cultural. La nova temporada donarà el tret de sortida al mes de gener de l’any vinent i s’allargarà fins al juny. Durant els sis mesos es faran un total de 23 concerts.

Peter-Godry_LLACH_LL_4305_F-crop2

El cicle Born de Cançons s’inaugurarà amb el recital Terra i Cultura (15 de gener), protagonitzat per Lluís Llach, on es presentaran els poemes musicats finalistes del VIII Premi Miquel Martí i Pol. Més endavant, Guillem Roma presentarà el disc Nòmades amb tot un seguit de col·laboracions (21 de gener). Carles Belda i Mazoni seran els protagonistes del mes de febrer (18 i 26, respectivament). El cicle continuarà l’11 de març amb Òscar Briz i les seves cançons elèctriques i, posteriorment, amb Senior i el Cor Brutal l’últim dia d’aquest mes.

Un altre punt fort arribarà amb Showarma i els Falafels (7 d’abril) amb la seva música d’arrel i Marina Rossell (22 d’abril), que presentarà “un conjunt de cançons reivindicatives que signifiquen un posicionament de la gent respecte el seu entorn”, segons explica Lluís Gendrau, director d’Enderrock. Per Rossell, les cançons del nou disc que presenta “tracten temes de la guerra civil que encara continuen vigents i han arribat fins avui”, i afegeix: “Canto com si fos la penúltima vegada que canto, amb molta intensitat”.

Pascal Comelade (5 de maig) i el culte de Kitsch a la cova (13 de maig) formen part d’un cartell que culmina amb el blues de Pi de la Serra (2 de juny) i l’energia d’Oques Grasses (16 de juny) , que oferirà un concert més pausat del que ens tenen acostumats.

Enguany el cicle presenta diversos atractius. Entre ells, una proposta de maridatge de vins al finalitzar els concerts. Per Xavier Agell, coordinador de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), “el vi és una altra manifestació cultural que cal tenir en compte”. Els assistents podran degustar una copa per persona d’un vi amb denominació d’origen. D’aquesta manera es vol potenciar la unió entre la música i el sector vitivinícola, dos àmbits que “poden anar agafats de la mà”.

D’altra banda, els concerts es complementaran amb activitats paral·leles (projeccions, debats…) i amb dos iniciaves: el Bornet de cançons i el Cafè Jazz.

Marina Rossell cantant al Camallera | Pere Serra

Els més petits tenen una cita al Bornet de Cançons

Al llarg dels sis mesos es realitzaran cinc concerts dedicats a un públic familiar dins de la iniciativa Bornet de cançons. Aquestes actuacions tindran lloc el primer diumenge de cada mes al migdia, excepte el febrer (que no hi haurà concert). Els cinc grups escollits són: Macedònia (10 de gener), que presentarà nou disc, The Pinker Tones (6 de març) amb la seva música electrònica, Heavy per xics (3 d’abril), on les cançons tradicionals de hard-rock seran les protagonistes, Pepino Pascual (8 de maig) amb el seu puzle musical i The Pingüins (5 de juny), que celebrarà els seus cinc anys de trajectòria. Amb aquesta proposta “es vol omplir un buit perquè dins del circuit català costa trobar concerts destinats a un públic familiar”, segons explica Jordi Novell del grup Enderrock.

Noves propostes musicals al Cafè Jazz

Amb l’objectiu d’introduir noves generacions musicals, el Taller de Músics s’ha encarregat de la direcció artística del cicle Cafè Jazz, que compte amb 6 propostes gratuïtes a càrrec de noves promeses que han estudiat al centre. L’objectiu és “promocionar el jove talent i professionalitzar el sector”, segons indica Diego Ruiz, director general del Taller, qui ha volgut centrar les propostes amb un aire mediterrani després que l’any passat el jazz fos l’epicentre. Els grups escollits per l’escola musical són: Jordi Guerrero (16 de gener), Xavi López (13 de febrer), Ariana Barrabés (12 de març), Àngela Furquet (9 d’abril), Clara Peya (14 de maig) i Eva Garín (11 de juny).

Les entrades ja estan a la venda. En l’anterior edició se’n van vendre 6.000 aconseguint, d’aquesta manera, el 90% d’ocupació mitjana entre tots els concerts. En la nova edició es repeteix el pressupost de l’any passat i se situa en 30.000€. Des de l’organització asseguren que el cicle és sostenible econòmicament i està assolint els tres objectius principals que Gendrau ha exposat: “La iniciativa forma part de la programació musical estable de Barcelona i dels Països Catalans, es fa en un espai únic, petit i de proximitat i, finalment, garanteix una vinculació amb la memòria històrica”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació