Qui són els altres dramaturgs? Facin lloc si us plau

El panorama actual s’està nodrint de nous dramaturgs que tenen difícil l’accés als teatres més convencionals i que han trobat en les sales petites i en el creixent circuit off, una oportunitat per donar-se a conèixer. Aquest mes tenim Roger Simeon, Jumon Erra, Sergi Manel Alonso o Fèlix Pons

Ho sabem tots: la dramatúrgia catalana viu un dels millors moments de la seva història. La cartellera teatral barcelonina està plena d’autors catalans contemporanis i, a alguns, com Esteve Soler, Guillem Clua o Josep Maria Miró, se’ls rifen a fora. Fins i tot s’han organitzat taules rodones, com la del Club Ciutat del Teatre, el passat mes de novembre.

El panorama actual, però, també s’està nodrint d’altres autors que tenen difícil l’accés als teatres més convencionals i han trobat en les sales petites i en el creixent circuit off, una oportunitat per donar-se a conèixer. Aquest mes en tenim uns quants exemples:

“No sé si ens permetrà sortir de l’off però com a mínim serveixen per donar veu a noves creacions” creu Roger Simeon que avui divendres presenta a la Sala Beckett la lectura dramatitzada de la seva obra Il·lusions. El text explica la història d’un home i una dona que travessen corrent tota la ciutat per arribar a l’estació on esperen un amic que va marxar fa anys. Serà en aquesta espera, enmig del bullici,  que es confessaran les seves il·lusions i les seves frustracions. “En Roger és un autor autodidacta al marge de les modes. Fa un teatre allunyat de l’acció, però molt pròxim als atzarosos fluxos mentals que ens omplen el cap a diari” explica Jordi Casanovas, director de la lectura.

La Beckett, però, no és l’únic espai que obre la porta a autors menys coneguts. El pròxim 17 de juny s’estrena a Àtic 22,- sala clau del circuit off barceloní-, Vintage, una comèdia musical dels 80 escrita i dirigida per Jumon Erra que explica la història del primer creuer low cost de la història i és una mirada en clau d’humor a la situació actual del nostre país. “És un viatge per la Mediterrània, després de la crisi/estafa que hem viscut tots plegats per adonar-nos una mica d’on som i, sobretot, on són aquestes generacions que, un cop acabada la seva formació, es disposen a lluitar per allò que creuen i estimen” explica Erra.

Àtic 22 també ha servit per acabar de potenciar la faceta de Fèlix Pons com a autor i director. Després de La tardor barcelonina, que també es va poder veure a La Seca Espai Brossa, l’actor, de la mà de la seva productora Arsenic Art Studio, presenta 3 pintors. Una trilogia formada per tres reflexions sobre tres artistes contemporanis: Cy Twombly, Nicolas de Staël i Miquel Barceló. Les tres peces, de 45 minuts cada una, es mouen a mig camí entre les noves dramatúrgies i la performance. De moment, els dies 28 i 29 de juny tindrem una nova oportunitat de veure Barceló. Per la trilogia sencera, però, encara no hi ha dates. I una última recomanació: Manual para combatir la flaqueza del ser humano, el nou muntatge de Sergi Manel Alonso després de Comment te dire adieu. Es podrà veure a Porta 4 fins al pròxim 27 de juny. Quatre propostes diferents i refrescants per combatre la calor d’aquest mes de juny. Us hi apunteu?

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació