Bibliocurts

Aquest festival representa una iniciativa innovadora que vol posar les biblioteques en el mapa creatiu audiovisual de la ciutat i donar-les a conèixer com a espais de creació, intercanvi i descoberta.

Laura Pla i Iliana Loukopoulou

Coordinadores del festival Bibliocurts

Després de més de dues setmanes de projeccions i activitats paral·leles, el passat 4 de desembre es va celebrar, a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall, la cloenda de la primera edició de Bibliocurts.

El festival Bibliocurts neix amb l'objectiu de donar recorregut a les obres audiovisuals en l'entorn de les biblioteques

Aquest festival representa una iniciativa innovadora que vol posar les biblioteques en el mapa creatiu audiovisual de la ciutat i donar-les a conèixer com a espais de creació, intercanvi i descoberta. El festival va néixer d’una idea molt concreta: relacionar el món audiovisual amb les biblioteques per tal que siguin plataformes per donar a conèixer les obres audiovisuals dels creadors, i oferir l’oportunitat de gaudir de curtmetratges d’una manera totalment gratuïta a un públic molt heterogeni. Tenint en compte que el curtmetratge té moltes menys oportunitats d’exhibició i una curta vida, els creadors troben en aquesta iniciativa una nova plataforma que promou la difusió de les obres i allarga la vida de les seves creacions.

La convocatòria per presentar obres al festival va estar oberta de principis de juny fins al 18 d’octubre i durant aquest període es van rebre uns 250 curtmetratges de tot el territori espanyol, tant de ficció com de no-ficció, i 47 van entrar en competició.

Durant les dues setmanes del festival, unes 450 persones de totes les edats van poder gaudir de 7 sessions de curtmetratges en competició i 8 activitats paral·leles per a petits i grans. Cal destacar que, durant els dies del festival, van estar presents a les projeccions molts dels directors i altres membres de la producció dels curtmetratges, els quals van tenir l’oportunitat de presentar les seves obres creant un diàleg amb el públic.

Durant la cloenda, es va fer el lliurament dels premis a les dues categories del festival. El Premi Barcelona en curt (1.250€) es va atorgar ex aequo als curtmetratges Barcelona en escena, de Nila Núñez Urgell, i Ciutat Meridiana, de Maria Antonia Duque, Maite Redondo, Graziana Saccente, Bally Valdivieso i Alazne Vázquez. Ambdós curtmetratges documentals, realitzats dins del marc de cicles de formació audiovisual, presenten mirades molt diferents de la ciutat comtal. El guanyador del Premi Megacurt (1.000€) va ser Pedro Collantes amb Serori, una peculiar i sorprenent història rodada al Japó.  A més a més, en aquesta categoria va haver-hi una menció especial al curtmetratge documental “Diario da Ballenera”, de J. Ignacio Canosa. Per últim, després del recompte dels vots dels assistents, el Premi del públic  es va atorgar a Ctrl+Z, de José Luis Ordoñez i Abel Pau. Val la pena dir que el festival Bibliocurts ha estat l’impuls creatiu per la realització d’aquest últim curtmetratge, ja que va ser pensat i realitzat amb l’objectiu de participar-hi. Podeu veure aquí sota el curt Ctrl+Z, de José Luis Ordoñez i Abel Pau.

Durant tota la tarda de la cloenda, a la façana lateral a l’entrada de la biblioteca es va projectar Metamorfosis: un teatro de sombras audiovisual, de Peter Keydel, una adaptació audiovisual de l’obra de Kafka a l’estil d’un teatre d’ombres, produïda per Mago Production.

Al web de Bibliocurts trobareu tota la informació relacionada amb l’edició d’enguany i les fotografies de la cloenda, de les projeccions i de totes les activitats.

Enllaç al vídeo de la clausura:

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació