Primera sessió de la fàbrica de futur #ffbcn avui al Convent de Sant Agustí

Avui se celebra al Convent de Sant Agustí la primera sessió de conferències del projecte #ffbcn, la Fàbrica de Futur Barcelona. Bibiana Ballbè moderarà un col·loqui en el qual els tres joves creadors/investigadors ens parlaran del futur de l'arquitectura i l'urbanisme, l'educació i el menjar.

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Cofundadora de Núvol i editora de LlavorCultural.cat.

Avui se celebra al Convent de Sant Agustí la primera sessió de conferències del projecte #ffbcn, la Fàbrica de Futur Barcelona. Bibiana Ballbè moderarà un col·loqui en el qual els tres joves creadors/investigadors ens parlaran del futur de l’arquitectura i l’urbanisme, l’educació i el menjar. Més info aquí.

    Toni Soler i Bibiana Ballbè presentant el #ffbcn.

El projecte #ffbcn, coordinat i presentat per Bibiana Ballbè, és un laboratori creatiu “que fusiona la irreverència de 10 cervells joves, amb el mètode de 10 cervells experts”. El dia de la presentació la van acompanyar Toni Soler, comissari del Tricentenari, Ignasi Miró, director de l’Àrea de Cultura de la Fundació La Caixa i Genís Roca, un dels experts que assessoraran els joves creatius en les seves línies d’investigació.

“Com ho farem per viure més lliures, en el futur?” -es preguntava Toni Soler-.”El lema del Tricentenari és viure lliures i Bibiana Ballbè ha fet un esforç de detecció de talent emergent que es dedicarà a investigar com serà la Barcelona del futur”, prosseguia Soler.

“La creativitat, el treball en equip, l’actitud de voler apostar pel futur tenint en compte el passat han de ser la nostra força”, afegia Ignasi Miró. “Els joves seran els protagonistes del futur i tot i que tenen mala premsa (se’ls titlla de ganduls, de pessimistes) també tenen molt de potencial i molt bones idees”.

La clau de volta principal de la Fàbrica de Futur Barcelona, #ffbcn, és fomentar “un treball de col·laboració entre joves que destaquen en un àmbit, tutoritzats per experts consolidats”, explicava Bibiana Ballbè.

10 cervells joves i irreverents units a 10 cervells experts

Laura Dubreuil té menys de 30 anys i ha posat el seu coneixement d’enginyera de telecos a la investigació del cervell i el món de la neurociència. Havent passat per l’Institut de Ciències Fotòniques de la Northeastern University, ha fet una estada al MIT i actualment viu a Boston, on investiga en el camp de dispositius mèdics. Ella és una de les persones seleccionades per formar part de l’expedició #ffbcn. Treballarà en l’àmbit de la comunicació i “amb l’ajuda de tècniques creatives d’associació d’idees i a través de converses amb experts de renom, presentarà un projecte el proper 17 de setembre de 2014”, explicava Núria Coll, responsable de l’equip d’investigació i disseny. Igual que Dubreuil, 9 joves més de 10 àmbits diferents investigaran durant tres mesos per dibuixar tendències i propostes de futur. “La idea és que la Fàbrica de futur sobrevisqui al Tricentenari”, emfasitzava Toni Soler i Ignasi Miró posava sobre la taula la intenció d’analitzar les propostes “i portar-ne algunes a la materialització, a través de finançament, si són realment innovadores, positives i viables”.

Els àmbits d’investigació són l’urbanisme i l’arquitectura, les relacions personals, el turisme, la comunitat, l’educació, les relacions laborals, el menjar del futur, les arts, el cinema i la comunicació.

Al seu torn, Genís Roca explicava que “per innovar cal irreverència, cal no haver estat estructurat i sistematitzat durant molt de temps, cal rebel·lia, i tot això ho trobem en els cervells dels joves”. “Aquesta irreverència se sumarà a la veu de l’experiència de persones que han enfocat la seva trajectòria en la investigació d’aquests deu àmbits d’acció”, apuntava Ballbè.

Per veure com evoluciona aquesta interacció de cervells joves amb cervells experts, la #ffbcn ha organitzat tres conferències els dies 11 de juny, 19 de juny i 3 juliol on Bibiana Ballbè entrevistarà els joves investigadors. “Ens explicaran per on passa el seu procés creatiu i científic i el dia 17 de setembre tindrà lloc l’acte de cloenda, on ens mostraran els resultats i les conclusions”.

A través de la pàgina web del #ffbcn, podeu estar al dia de les darreres novetats, entrevistes i tècniques creatives que els investigadors utilitzen per arribar a “dibuixar la ciutat del futur”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació