2015, Any Amades

Enguany se celebra el 125è aniversari del naixement de Joan Amades i Associació Cultural Joan Amades activa de nou un rebombori festiu, obert i divulgador de l’obra del folklorista.

Ja hi tornem a ser! Només han passat cinc anys i l’Associació Cultural Joan Amades activa de nou un rebombori festiu, obert i divulgador de l’obra del folklorista amb la voluntat que esdevingui el nexe d’unió d’una sèrie il·limitada de propostes relacionades amb la cultura tradicional d’arreu dels Països Catalans. La pregunta és: cal? “Sí, no fa nosa!” és la resposta de l’associació.

Joan Amades, la seva muller Enriqueta i cunyada Consol Mallofré (Fons Amades / Departament de Cultura)

Pel que fa als arguments, l’entitat els troba incidint en l’exitosa fórmula que ja va posar en pràctica l’any 2009 amb motiu de la celebració del 50è aniversari del traspàs de l’Amades. I, d’aquí que, ara, engresqui altra vegada a fer-ho possible a grups tradicionals, entitats culturals, col·lectius de la festa o qui ho desitgi, a repetir el que va suposar aquella dinàmica fent-ho coincidir aquesta vegada amb el 125è aniversari del naixement i, també, amb el 20è de la creació de l’Associació Cultural Joan Amades.

Per dur a terme l’envolat, el passat dijous 19 de març, a la Casa de l’Ardiaca on, per cert, hi havia estat treballant durant un temps Amades, l’associació va donar a conèixer en una roda de premsa als mitjans de comunicació algunes de les accions ja acordades i que es realitzaran durant els propers mesos, com ara: l’edició d’un número monogràfic de la revista Canemàs impulsada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català; la presència de l’obra de l’estudiós en l’Aplec Internacional organitzat per Adifolk a Torí; en les celebracions del 2n Campus de la Cultura Tradicional i Popular dedicat a Joan Amades a Sant Quintí de Mediona o del 3r Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l’Ebre i, entre d’altres accions, exposicions itinerants com: La memòria del poble, Ballar el moro i diversos cicles de xerrades com les que es faran a La Casa dels Entremesos de Barcelona amb el títol: Com es va escriure… dedicat a divulgar els llibres pòstums de l’Amades editats per Edicions el Mèdol i l’Associació Cultural.

L’entitat té molt clar que, per sort, això ni de bon tros acabarà aquí i, per aquesta raó, a la pàgina www.joanamades.cat hi ha, en l’apartat de comunicació, el desplegable  on s’actualitzen els continguts que es faran amb la voluntat d’aconseguir una suma de complicitats.

Durant el transcurs de la roda de premsa es va poder fer palès una primera mostra d’aquestes intencions, ja que l’Ajuntament de Barcelona a través de l’ICUB i l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona han fet possible l’edició del conte Petita Història de Joan Amades, publicat per l’Editorial Mediterrània, el qual està il·lustrat per la Pilarín Bayés a partir del text fet a quatre mans entre Amadeu Carbó i qui signa aquesta crònica.

Res més que desitjar que es multipliquin les iniciatives, que s’enforteixi la cultura popular i el llegat del folklorista i engrescar l’Associació Cultural que, d’ara en endavant, cada quinquenni, a l’agenda com a objectius ens encomani de nou aquesta vitalitat. Tampoc no hi haurà excusa, portaran vint-i-cinc anys dedicant-s’hi.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació