Concerts a la Solé Luthiers

La casa Solé Luthiers de Barcelona segueix oferint concerts de cambra en una sala renovada i engrandida, dins el mateix recinte. En aquesta ocasió, divendres proppassat van tocar, dos joves músics catalans, la violoncel·lista Irma Bau i el pianista Carles Marigó

La casa Solé Luthiers de Barcelona, ubicada al carrer de Santa Anna, segueix oferint concerts de cambra en una sala renovada i engrandida, dins el mateix recinte. En aquesta ocasió, divendres proppassat, dos joves músics catalans, la violoncel·lista Irma Bau i el pianista Carles Marigó van interpretar un programa format per sonates de Bach, Beethoven i Vivaldi, i per la Suite italienne de Stravinsky. Vam sortir satisfets d’un concert de petit format en què Stravinsky va brillar especialment.

Carles Marigó

De seguida vam veure que els dos músics no tenien el mateix nivell tècnic ni un grau de maduresa similar, ja que el piano estava clarament per damunt del violoncel. Carles Marigó té un bon domini tècnic del piano i toca amb desimboltura, mentre que Irma Bau va mostrar dificultats tècniques notòries en la interpretació del violoncel. Les obres més delicades, en què aquesta descompensació es va fer més palesa, van ser les de Bach i Vivaldi. Els cops d’arc del violoncel resultaven massa bruscos i poc nets i l’afinació era dubtosa. El piano, en canvi, excel·lia en amplitud de so i claredat expositiva.

Malauradament, la diferència de domini tècnic va repercutir en la compenetració entre els dos músics, especialment en la sonata de Bach, potser perquè va ser la primera peça que van tocar. A mesura que el programa avançava, però, la distància es va anar llimant fins que al final, la Suite italienne de Stravinsky va esdevenir una revelació. Malgrat que Irma Bau seguia tenint problemes tècnics i feia cops d’arc que produïen un so poc net, es notava que tenia aquella peça més treballada i això li va permetre situar-se al nivell de Carles Marigó, que es va esplaiar amb un so expansiu del piano.

Cal estar atents a la temporada de concerts que fan a Solé Luthiers, ja que hi podem descobrir petites joies, sempre en el marc d’un espai preciós de regust antic al Barri Gòtic de Barcelona.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació