Speakers' Corner

Laura G. Ortensi

Sense perdre de vista els orígens, l’especial d’ahir retornava una vegada i una altra a la columna vertebral de la sèrie

Jordi Llavina

Fa poc un alumne em va preguntar quin era, al meu entendre, el millor vers de la poesia catalana de tots els temps

Redacció L'Avenç

El Tricentenari de 1714 a Internet

Comencen a fer-se públics els programes de la commemoració del Tricentenari del 1714. Des del setembre d'enguany fins al setembre de l'any vinent, s'organitzaran arreu del país tot un seguit d'actes al voltant d'aquesta efemèride.

Susanna Portell

Reconèixer Borrell

Aquesta setmana el Canal 33 ha emès un documental sobre el reconegut pintor Alfons Borrell. El reportatge "Reconèixer Borrell" és una retrospectiva de les seves obres i una aproximació a la faceta més humana i quotidiana del pintor sabadellenc.

Redacció L'Avenç

Neix la Biblioteca del Catalanisme

La Biblioteca aplega una selecció d'autors que abraça de tot el ventall ideològic del catalanisme, des del s. XIX fins a la transició: Espanya i Catalunya, de Pierre Vilar, Notícia de Catalunya, de Jaume Vicens Vives, Llum als ulls i força al braç, de Joan Maragall, i La nacionalitat catalana, de Prat de la Riba

What's up with Catalonia?

Catalonia Press anuncia la publicació de What's up with Catalonia? The causes which impel them to the separation, una col·lecció de 35 assajos d'experts catalans que expliquen en anglès les reivindicacions actuals catalanes per un estat propi a un públic no català.