Barbara Marchi

Una col·lecció per a un viatge

Com van aconseguir, els estudiants de la 85a promoció de l’Escola d’Arquitectura, un conjunt únic de dibuixos dels millors artistes d’arreu? L’exposició "Una col·lecció per a un viatge. Promoció d'Arquitectes Barcelona 1960" es pot veure al Museu Can Framis.

Megan Descayre

ORLAN: Art per no morir de veritat

L’obra més revolucionària d’ORLAN és ella mateixa. “També he qüestionat la meva aparença. La cirurgia estètica m’ha servit per fer-me una nova imatge que em permeti fer noves imatges.”

Gerard E. Mur

Charles Le Brun. C'est la grandeur, malgré tout

Caixaforum presenta l'exposició Dibuixar Versalles. Charles Le Brun (1619-1690). L'exposició, organitzada amb el Louvre, mostra els cartons de l'artista francès, que s'han restaurat gràcies a la col·laboració de la Fundació Bancària La Caixa.

Misael Alerm

Perejaume. Imatges locals

L’artista i poeta Perejaume presenta obra nova a la Galeria Joan Prats. Condensacions fa un pas llarg en les seves reflexions entorn de les obres d’art, el lloc que ocupen i les seves alternatives. Misael Alerm l'ha visitat i ho explica al digital de cultura.

Mercè Vila Rigat

Guim Tió. La comoditat no ens agrada

Intentar parlar de Guim Tió prescindint dels seus seguidors a les xarxes socials i dels seus fans taiwanesos és gairebé un repte. El nombre d’opinions que genera el jove artista ho subratllen constantment, però tots sabem que la qualitat d’un artista no es mesura amb likes.

Bernat Puigdollers

Lau Feliu. Escapçats

L'escultor Lau Feliu presenta l'exposició 'Escapçats', una interpretació lliure i des d'un punt de vista plàstic del llibre de 'Les decapitacions de Pere Quart'. Escultures, dibuixos i gravats conformen el conjunt de l'exposició. El volum, la línia i el color, es conjuren per donar vida als cossos morts i sense cap evocats per Joan Oliver.

Biel Mesquida

Miratges de Pep-Maür Serra

El pintor Pep-Maür Serra presenta una mostra de la seva obra, titulada 'Miratges', que es pot veure a la sala capitular de la cartoixa de Valldemossa. Biel Mesquida n'ha escrit el text de la presentació.

Aleix Porta

Translocar-se o morir (o esdevenir zombi)

Què ha hagut de passar per a què una zona urbana esdevingui zombi? A aquesta i altres preguntes intenta respondre l'exposició Translocacions a l'Arts Santa Mònica, dirigida per la mateixa institució i el col·lectiu Idensitat.

Juli Pérez

Una Biennale catalana

Juli Pérez ha assistit a la Biennal de Venècia (Biennale Arte2015, Esposizione Internazionale d'Arte), que aquest any compta amb una considerable participació d'artistes catalans. L'escultor Jaume Plensa i el cineasta Albert Serra han estat molt ben rebuts per la crítica.