Els Segadors, himne eròtic

Els Segadors, himne eròtic

Aina Vega Rofes. Barcelona

El dia 8 es commemorarà un acte de la Diada de l’Onze de Setembre al Born CC, que consistirà en un concert únic que recorrerà diversos segles amb cançons de l’imaginari col·lectiu català. Tocaran la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya i la Coral Cantiga.

Un Eufònic prometedor

Aina Vega Rofes. Barcelona

Un Eufònic prometedor

Del 3 al 6 de setembre podrem veure i sentir diferents artistes prop del Delta, la majoria de projecció internacional. L’Eufònic vol establir un diàleg amb el paisatge i esdevenir un pont entre la creació i la voluntat pedagògica, amb gran presència de l’element tecnològic.

Tasto Solo: organetto i clavicèmbal

Emiliano Pérez Riveroll. FeMAP 2015.

Tasto Solo: organetto i clavicèmbal

Una de les propostes més interessants del FeMAP és la que va presentar el grup Tasto Solo a la Molina, Puigcerdà i Bernui els dies 15, 16 i 17 d'agost, respectivament. El grup està compost per Guillermo Pérez (organetto i direcció) i David Catalunya (clavicèmbal de martells).

Les sonoritats del barroc més popular

Martí Sancliment. FeMAP 2015.

Les sonoritats del barroc més popular

L’Euskal Barrokensemble, dirigit per Enrike Solinís, s’instal·lava al pati del claustre de Sant Joan de les Abadesses per participar al FeMAP amb una proposta suggerent que posa l’accent al substrat popular i transfronterer dels ritmes i les músiques antigues.

Tres nits a Vilabertran

Jaume Radigales. Vilabertran

Tres nits a Vilabertran

El baríton Matthias Goernealemany és capaç de convertir en or tot el que canta. Artista incommensurable, plora, riu i s'emprenya amb la força d'un cant que és prolongació de la seva persona. Perquè Goerne és el Lied en si mateix. Va actuar dos cops.

El Festival de Torroella de Montgrí tanca amb èxit d'ocupació

Núvol. Barcelona

El Festival de Torroella de Montgrí tanca amb èxit d'ocupació

El públic del Festival de Torroella de Montgrí, que ha tancat la seva 35a edició amb una ocupació mitjana del 88,5 % i 9.939 espectadors, va acomiadar dempeus el músic Jordi Savall i el seu grup Hespèrion XXI, acompanyats per músics armenis, que van interpretar un magnífic concert de clausura amb la música elegíaca i captivadora del país caucasià.

Quan passat i present es donen la mà

Maika Casalí. FeMAP 2015.

Quan passat i present es donen la mà

El Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà va acollir el 14 d’agost The Spirit of Gambo. En el marc del FeMAP, Fahmi i Rami Alqhai van oferir una perspectiva del repertori europeu de la viola de gamba entre els segles XVI i XVIII.

Damrau i Deutsch, entre primaveres i tardors

Sílvia Pujalte.

Damrau i Deutsch, entre primaveres i tardors

Diana Damrau i Helmut Deutsch van tancar dimarts 11 d'agost la programació lírica del Festival de Peralada amb un recital a l'església del Carme; el programa estava format per Lieder de Schubert i Liszt en la primera part i Strauss en la segona.

Excursió-concert de Tasto Solo al Niu de l'Àliga

Núvol. FeMAP 2015.

Excursió-concert de Tasto Solo al Niu de l'Àliga

El festival FeMAP torna a encarar una etapa d'alta muntanya aquest dissabte 15 d'agost. Si fa uns dies us explicàvem l'excursió a l'estany Gento, on vam poder escoltar música del trecento a més de dos mil metres d'altura, aquesta vegada el festival s'enfila al Niu de l'Àguila, per damunt de la Molina.

Èxit líric a Tivissa

Aina Vega Rofes. Tivissa

Èxit líric a Tivissa

Dissabte va tenir lloc el segon Enamora’t de la Lírica! a Tivissa. Van cantar-hi la soprano Sara Blanch, la mezzo Carol Garcia, el tenor Beñat Egiarte i el baríton Carles Daza, amb l’acompanyament pianístic de Josep Buforn i la direcció artística de Roger Alier i Jordi Maddaleno.

Klaus Florian Vogt a Peralada: una cosa rara

Sílvia Pujalte. Festival de Peralada.

Klaus Florian Vogt a Peralada: una cosa rara

És tan important el programa com perquè d'ell depengui l'èxit d'un concert? A uns espectadors els importarà més que a d'altres com està construït, i si aquesta nit els intèrprets haguessin brillat segurament no estaria donant-hi tantes voltes, però el cas és que no van brillar i el programa no va ajudar.

Festival Gong. Noves sonoritats

Jordi Sellarès.

Festival Gong. Noves sonoritats

El Festival Gong es un esdeveniment que no té res a veure amb els festivals que hem pogut presenciar recentment. Ni grans aglomeracions, ni grans escenaris. Aquí només preval l'experiència sensorial dels assistents.

Les nits a la Baranova

Núvol. Barcelona

Les nits a la Baranova

Aquest dissabte 8 d'agost torna a Tivissa ‘Enamora’t de la lírica!’, un projecte cultural nascut per apropar la lírica de qualitat a determinats indrets on es fa difícil arribar. El concert forma part del cicle 'Les nits a la Baranova'.

La Natura Elèctrica de Tomeu Moll

Aina Vega Rofes. Barcelona

La Natura Elèctrica de Tomeu Moll

El pianista balear Tomeu Moll-Mas presenta el seu primer disc en solitari “De Natura Elèctrica” (Sonoteque, 2014) amb obres de joves compositors com Joan Bagés, Josep Planells o Alberto Bernal que es troben al límit entre la música acústica i la música electrònica.

Bach de proximitat

Oriol Saladrigas. Barcelona

Bach de proximitat

Dos concerts van representar l’aposta del Bachcelona per l’eclecticisme. Al Jamboree, el trio format per Manel Camp, Mireia Farrés i Llibert Fortuny van fer una interpretació molt particular en clau de jazz. Per la seva banda, el guitarrista i compositor Daniel Figueras va fer una lectura flamenca a la Capella de l’Esperança.

Symbiotic Duo: els viatges de Gulliver

Aina Vega Rofes. FeMAP 2015.

Symbiotic Duo: els viatges de Gulliver

Adriana Alcaide i Irantzu Zuasti són el Symbiotic duo, formació que oferirà a Tremp, Sant Llorenç de Morunys i Berga un espectacle familiar que recorre la història de la música a partir de les aventures de Gulliver. Entrevistem Ariana Alcaide per tal que ens expliqui la proposta.

L’ofrena musical de Koopman

Xavier Alern. Barcelona

L’ofrena musical de Koopman

El segon concert que Ton Koopman va oferir dins el festival Bachcelona va estar centrat en l’Ofrena musical BWV 1079 de Johann Sebastian Bach. Juntament amb els solistes de l’Amsterdam Baroque Orchestra, el clavecinista i director neerlandès va realitzar un extraordinari.

Oriol Saladrigas. Barcelona

"Top" Koopman

El clavecinista i director Ton Koopman va ser el cap de cartell de la sessió inaugural del Bachcelona. Acompanyat dels també clavecinistes Tini Mathot, Gerard de Wit i Patrizia Marisaldi, van interpretar sis concerts sis per a 2, 3 i 4 clavicèmbals de les ramaderies Bach i Vivaldi.

+ Articles   
La moralitat
Quina és la lliçó, per no dir la moralitat d’aquesta història? Fer-nos entendre que el codi de la seducció i de l’amor dels temps de Mozart era un codi «logístic».
L'arxipèlag
Tota vida s'ha omplert de sentit diví i, perfeccionant-ho tot, com de costum, apareixes de nou als fills per tot arreu