L’OBC obre amb Zaratustra

Aina Vega Rofes. Barcelona

Pablo González va dirigir Així parlà Zaratustra op. 30, la Simfonia núm. 4, op. 54 d’Alexander Skriabin i el Concert per a violí i orquestra en Re major, op. 35 de Txaikovski, interpretat pel virtuós Benjamin Schmid.

Aina Vega Rofes. Barcelona

L’Elizalde arrenca llatina

La programació del primer trimestre de música clàssica a la Casa Elizalde, que té lloc els dilluns, es conforma en dos blocs, “Un tomb per llatino-amèrica”, amb intèrprets originaris del continent i “Clàssics i no tant”, una proposta eclèctica que inclou música instrumental per a violoncel, piano, flautes i clavicèmbal.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Amor o llibertat?

Violetta Valéry, la cortesana parisenca immortalitzada per Verdi i Piave, és una dona atrapada per la hipocresia d’una societat que li atorga la condició d’impura.

Roberta Montemorra.

La moral

Malgrat que la trama devia satisfer Verdi, La Traviata, com l’obra que l’havia precedit, era moralment controvertida. Les autoritats venecianes no van afluixar.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Sampler Sèries renova l’Auditori

Avui s’ha presentat a l’Auditori la primera programació estable de Barcelona dedicada a la nova creació sonora, que s’iniciarà amb una mostra del circuit Huddersfield Contemporany Music Festival, els dies 24 i 25 d’octubre.

Jaume Radigales. Barcelona

Feliç Traviata al Liceu

Feliç Traviata la que es presenta aquests dies en un Liceu que celebra amb el títol de Verdi els quinze anys que ens separen de la reobertura del teatre la Rambla després del seu segon (i esperem que últim) incendi.

Martí Marimon. Barcelona

Sempre una primera vegada

Sota la batuta de Michal Nesterowicz, l'OBC va oferir una vetllada simfònica dominada per l’imponent Simfonia núm. 9, “del Nou Món” de Dvorák, però el veritable protagonista i fou el pianista Simon Trpceski.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Britten espiritual al LIFE

Dissabte es va tancar el LIFE Victoria 2014 amb els Canticles de Benjamin Britten. Els protagonistes van ser el tenor Adrian Thompson i el pianista Iain Burnside, acompanyats per Hugo Bolívar, Cristina Segura i Jordi Sabata, Paco Rodríguez i Esther Piñol.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Els alumnes del LIFE

El festival de lied LIFE Victoria, que aquest any ha celebrat la seva segona edició entre el 2 i l'11 d'octubre, ha tingut una destacable activitat acadèmica paral·lela als recitals amb conferències i taules rodones. Sílvia Pujalte ens en fa la crònica.

Martí Sancliment. Barcelona

Savall a (S)avis

Aquest proper dimecres Josep Puigbó entrevista Jordi Savall a (S)avis, el programa d'entrevistes en profunditat a grans personatges savis i avis de la nostra societat.

Aina Vega Rofes. Tortosa

Tot és aigua als patis de Tortosa

"Tot és aigua" és una intervenció escènica, sonora i visual que s’emmarca en el festival d’intervencions efímeres en patis emblemàtics de Tortosa, “A cel obert”, que han jugat amb les contraposicions com a tema central.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Dos homes i una barítona

La Cobla Principal del Llobregat ofereix un concert dins dels actes de la capitalitat sardanista de Barcelona del 2014. La vetllada també va servir per tornar a escoltar la barítona, a càrrec de Jordi Campos i Jordi Figaró.

Hilary Poriss.

El context del Barbiere

Quan Rossini va seure a compondre Il barbiere de Siviglia l’any 1816, molt pocs esperaven que els intèrprets seguissin nota a nota la seva partitura.

Jaume Radigales. Barcelona

Montsalvat o la impossibilitat de la crítica

El de crític és un ofici sense benefici: ningú no viu de la crítica musical, almenys en aquest país nostre. Però això no impedeix que la cosa no impliqui algunes reflexions prèvies. En primer lloc, cal estimar allò que serà objecte de la seva reflexió, i per això cal desmantellar alguns tòpics.

Martí Sancliment. Barcelona

El Liceu obre temporada al carrer

El Liceu celebra enguany el quinzè aniversari de la seva reobertura el 1999. Un programa variat, atractiu i la predisposició de celebrar, agrair i sortir al carrer són les novetats d'aquesta temporada i les eines per apropar el Liceu a la ciutadania.

+ Articles   
Xavalla
I se m’acut que en acabar la jornada el contrabaixista potser es preguntarà si ha pogut commoure amb el seu so com si ho fes en una sala de concerts.