Trilogia Mozart: deliciós homenatge a Mozart i Da Ponte

Jordi Vilaró. Barcelona

Després d'enlluernar a tothom amb la seva versió de La Flauta Màgica, els Dei Furbi han tornat a La Seca Espai Brossa per representar-hi la Trilogia Mozart: Don Giovanni, Così fan Tutte i Les noces de Figaro. S'hi estaran fins el dia 11 de gener. Jordi Vilaró l'ha vist i ens en parla a Núvol i al seu bloc.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Bravissima Netrebko

Finalment Anna Netrebko actua al Palau després d'haver postposat el concert previst per al mes de maig passat. Va compartir escenari amb el tenor Yusif Eyvazov, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Massimo Zanetti. El programa se centrava en obres de Verdi i el verismo.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Die Walküre: una òpera... i quants formats?

Fa una pila d'anys un enregistrament de l'òpera Die Walküre ocupava cinc discos; parlem d'allò que llavors en deien LP (per Long Play) i avui se'n diu vinils. Això vol dir que entre el primer acord i el Leb wohl de Wotan calia aixecar-se nou cops del sofà. Resseguim l'evolució dels formats.

Elsa Álvarez Forges. Barcelona

Xostakòvitx eclipsa Sarah Chang

L’OBC ens ha dut el Concert per a violí de Dvórak, interpretat per l’americana Sarah Chang, i la Simfonia núm. 11 de Xostakóvitx, anomenada «L’any 1905», en record de la revolta del Diumenge Sagnant a Sant Petersburg. La direcció va anar a càrrec de Vassily Sinaiski. El resultat va ser notable.

Aina Vega Rofes. Barcelona

L'Eufònic omple el Santa Mònica

Un any més, l'Eufònic, mostra d'Arts Sonores i Visuals arrelada al Delta, ha aterrat al Centre d'Arts Santa Mònica per oferir la seva versió urbana. Els dies 11, 12 i 13 de desembre hem pogut tastar allò més destacat que va tenir lloc al setembre.

Xavier Alern. Girona

The Hilliard Ensemble s'acomiada

La formació vocal The Hilliard Ensemble s’acomiada enguany del seu públic després de quaranta anys de carrera musical. L’Auditori de Girona s’ha sumat al cicle de comiat, anomenat The Hilliard Songbook, on els quatre intèrprets han ofert una selecció de les seves interpretacions més reeixides.

Cèlia Novis. Nova York

El Greco a Nova York

El Museu Metropolità de Nova York ret homenatge a la figura d'El Greco, (1541- 1614), pel IV Centenari de la seva mort. Conjuntament amb l’exposició "El Greco in New York", que es pot visitar fins al febrer del 2015, els musics valencians La Capella de Ministrers actuaran a la ciutat de Nova York.

Núvol. Sabadell

El primer hivern de Meraki Ensemble

El grup Meraki Ensemble torna a posar en solfa El primer hivern. Una relectura de quatre mites grecs el proper dimarts 16 de desembre a La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. I a més a més, estrenen web.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Carol García: “Em diuen la Bartoli catalana”

Els Sopars Lírics al 7 Portes acullen el dia 16 de desembre la veu de la mezzo lírica Carol García, que s'ha format a França i ha treballat arreu d'Europa i al Canadà. El sopar serà una oportunitat per descobrir la seva veu de vellut amb coloratura, la qual han comparat amb la de Bartoli i Berganza.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Clàssica a l'Apolo

La Sala Apolo programarà "(What’s the story) Morning glory?" un cicle de clàssica un diumenge al mes a les 12 del migdia, a partir del 14 de desembre. Aquesta sèrie constarà de sis concerts amb l'objectiu d'actualitzar la visió dels clàssics i revisitar obres i compositors fora del seu context habitual.

Elsa Álvarez Forges. Barcelona

Bach espectacular amb Ibragimova

Alina Ibragimova es presentar a l’Auditori un programa compromès i dificilíssim com són les dues primeres sonates i les dues primeres partites per a violí sol de Bach, incloent-hi la famosa Ciaccona, darrer moviment de la segona partita, amb la qual va cloure un concert impressionant.

Xavier Alern. Barcelona

L’esperit de la viola

Jordi Savall va obrir la nova temporada d’«El so original» amb un recital per a viola de gamba al Saló del Tinell de Barcelona. «L’esperit de la viola a França i Gran Bretanya», va esdevenir un viatge en l’espai i el temps, des de l’entorn del Roi Soleil als boirosos paisatges dels països cèltics.

Oriol Saladrigas. Barcelona

A partir de Jordi Cervelló

Una taula rodona al voltant de la figura del compositor Jordi Cervelló deriva en un anàlisi sobre la consideració dels compositors contemporanis i els joves intèrprets a casa nostra. El debat va tenir lloc durant la presentació de l’exposició sobre Cervelló a la BC.

Martí Sancliment. Barcelona

Qui havia sentit abans Barrière?

Dilluns al vespre, Exclamatio Music - Oleguer Aymamí, Esmé de Vries i Dani Espasa – oferiren un repertori basat en la figura del violoncel·lista i compositor francès Jean Baptiste Barrière, un d'aquells grans noms que han quedat empetitits en l'oceà de la memòria.

Núvol. Barcelona

Torna el cicle de Músiques al Born amb Bruc de Cambra.

Aquest divendres 28 de Novembre a les 20h, dins el cicle "Músiques al Born Centre Cultural", podrem gaudir del concert de Bruc de Cambra. Cada divendres de tardor, d’octubre a desembre s’estan duent a terme el cicle de concerts gratuïts obert a la ciutat “Músiques del Born CC”.

Hèctor Gasol. Barcelona

Sophie Klingele: Lied al MEAM

Al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona, Sophie Klingele (soprano) i Raquel Portales (piano) van programar cançons i Lieder de J. Rodrigo, J. Guridi, F. Obradors i F. Mompou en la primera part; i la segona va estar integrada per R. Schumann i F. Schubert.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Dido i Enees avui

El Teatre Lliure ha apostat per l'”òpera líquida de cambra” amb el díptic Dido Reloaded i Go, Aeneas, Go!, de Xavier Bonfill, Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi Rumbau. Anna Alàs, María Hinojosa, Joan Ribalta a la part vocal i Víctor de la Rosa i Cèlia Torres en la instrumental van excel·lir.

Martí Sancliment. Barcelona

Clarobscurs i contrastos venecians

Philippe Jaroussky va fer vibrar ahir l'Auditori de Barcelona amb un repertori ple de contrast, de riquesa i d'expressió. Un concert a gran escala amb una primera part dedicada a la música sacra i una segona part dedicada a l'òpera. L'Ensemble Artaserse s'anava fent present i imprescindible.

Hèctor Gasol. Barcelona

Peer Gynt, un conte il·lustrat

A l'Auditori i sota la direcció d'Eivind Aadland, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va oferir el concert "Peer Gynt, un conte il·lustrat", amb obres de Carl Nielsen i Camille Saint-Saens i la famosa música incidental d'Edvard Grieg per al drama d'Henrik Ibsen, Peer Gynt.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Records d'una vida

Es presenta a la Biblioteca de Catalunya l’exposició "Jordi Cervelló, ànima i música", al voltant de la figura d’aquest compositor. La mostra, comissariada per M. Rosa Montalt, i Pere Andreu Jariod, divulgador musical, amb la col·laboració de Cervelló, es podrà visitar fins el 13 de desembre.

Aina Vega Rofes. Sampler Sèries.

Le soldat inconnu

L'Auditori torna a apostar per la contemporània amb Ictus Ensemble, que va interpretar Histoire du soldat d'Igor Stravinsky i l'estrena mundial de Le soldat inconnu, de Georges Apeghis, en un concert que commemorava el centenari de la Primera Guerra Mundial.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Frauen und Wien

Les dones van sofrir amb més intensitat la doble vessant de l'hedonisme vienès. Mentre els homes s'excedien, elles havien de romandre pures i fidels.

Jaume Radigales. Barcelona

Arabella rodona al Liceu

Arabella no és, ni de bon tros, la millor de les creacions del binomi Strauss/Hofmannsthal. Però està farcida de bones intencions i resolta amb escenes d’una bellesa immarcessible, especialment les escenes entre Zdenka i Arabella. El músic bavarès s’erigeix en un orquestrador magnífic.

Hèctor Gasol. Barcelona

La Itàlia de Mendelssohn i Berlioz

Una setmana més, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ens presenta un nou programa a l'Auditori, aquest cop, sota la batuta d'Emmanuel Krivine, durant els dies 14, 15 i 16 de novembre: La Itàlia de Mendelssohn i Berlioz.

Aina Vega Rofes. CCCB.

Memòries acusmàtiques

Aquesta setmana hem comptat amb una nova intervenció de l’Orquestra del Caos a Hangar i al CCCB sota el títol de Memorias acusmáticas on els noms claus han estat Josep Manuel Berenguer, Beatriz Ferreyra, José Iges, Manuel Rocha i Bernard Parmegiani.

+ Articles   
Xavalla
I se m’acut que en acabar la jornada el contrabaixista potser es preguntarà si ha pogut commoure amb el seu so com si ho fes en una sala de concerts.