Benet Casablancas conversa amb Carles Capdevila a l'Auditori

Núvol. Barcelona

Aquest divendres 19.30h Benet Casablancas conversa a l'Auditori amb Carles Capdevila. Un cop acabada la xerrada, el grup instrumental bcn216 interpretarà l’obra Set escenes de Hamlet (1988) de Casablancas. L'Auditori ofereix als lectors de Núvol invitacions per al concert. Places limitades.

Albert Galceran. Vic

Poderosa Podleś

La poderosa veu d'Ewa Podles va tancar diumenge elX Festival de Música Religiosa de Vic, que del 21 de març al 21 d'abril, i en el marc de la Setmana Santa, reflexiona al voltant de l'expressió musical en l'àmbit de la música.

Alicia Cano. Barcelona

Aventura feliç a Tahití

A través de la Verkami s'ha pogut finançar el festival d'òpera de petit format "Da Camera" que, del 27 de març al 13 d'abril, ha portat a l'escenari del Teatre Akademia, entre d'altres, "Trouble in Tahiti", de Leonard Bernstein.

Núvol. Barcelona

Llàgrimes virals a l'Auditori

El vídeo homenatge al públic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona s'ha convertit en viral, amb gairebé 50.000 visites a Youtube. En només 48h el vídeo ha sacsejat i emocionat els usuaris que l’han vist a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Elsa Álvarez Forges. Barcelona

Gustavo Dudamel porta la primavera al Palau

Gustavo Dudamel, al capdavant de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, va oferir dimecres passat, al Palau de la Música, un concert dedicat a la primavera amb obres de Beethoven i d’Stravinsky. Amb les entrades exhaurides de fa temps, s’ha de dir rotundament que va ser un concert meravellós.

Aina Vega Rofes. Barcelona

El planter de l’Orfeó

Enguany fa 15 anys de la formació d’una l’escola que s’arrela a la fi del segle XIX. Des de Núvol volem commemorar l’aniversari de l’Escola Coral actual, que vol transmetre els valors d’excel·lència, catalanitat, participació i compromís social.

Jordi Cornudella. Barcelona

Lliçons de música

Disculpeu aquestes digressions, si us semblen un desvari poca-solta. No sé acabar d’explicar-m’ho amb el rigor que voldria, però intueixo que va per aquí. Bach inefable.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Fònics 2.0. Ara i aquí

Fònics 2.0 va culminar el seu sisè projecte, aquest cop per a veus blanques, amb un concert dirigit per Lluís Vilamajó i amb Francisco Poyato al piano. Núvol va posar el fonendoscopi per auscultar com respira el projecte.

Martí Sancliment . Berlín

Opera solitudini

Quatre reflexions sobre les òperes Die Blinden i Die Verwandlung de Paul-Heinz Dittrich, dirigides per Diego Martín Etxebarria i interpretades a la Staatsoper de Berlín aquesta setmana.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Un viatge intens

Han passat deu anys des de l'anterior recital de Kaufmann i Deutsch a Barcelona i en aquest temps Kaufmann s'ha consolidat com a un dels més reconeguts recitalistes. Divendres va cantar el Winterreise al Liceu.

Martí Marimon. Barcelona

A cau d’orella

L’Artemps Trio, format per Anton Serra (flauta), Mónica Cruzata (viola) i Esther Piñol (arpa) van oferir un recital de música de cambra a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi dins el seu cicle de concerts.

Martí Marimon.

La gran festa d’Ol’Green

Els finalistes del concurs Oh Happy day despleguen tota la seva màgia i il·lusió a cavall del cant coral i el teatre musical en una gran festa plena de cares conegudes, complicitats, energia i bona música de tots els estils.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Stemme no fa brillar el Lied

Nina Stemme és una gran cantant d'òpera, però òpera i Lied són gèneres que demanen als cantants coses diferents i, pel que vam escoltar dilluns, la cantant d'òpera està molt per sobre de la cantant de Lied.

+ Articles   
La inoblidable Kitej
Les evidències del bon treball són les que són: Pons ha treballat i ha fet treballar de valent al Liceu. I això es nota. I de quina manera.
El Liceu enceta tetralogia
Una acollida càlida del públic, lleugerament tenyida per puntuals protestes al fossat i als responsables d’escena.