Chapeau, Monsieur Christie

Jordi Cornudella. Girona

William Christie i Les Arts Florissants van actuar el diumenge 6 de juliol a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona, dins el cicle Nits de Clàssica. Àries i cantates franceses de primers del segle XVIII, amb uns instrumentistes i uns cantants extraordinaris. Jordi Cornudella prova d'acostar-nos a un concert majúscul.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Bach exquisit

Extraordinària recta final del Bachcelona. El Garnati Ensemble va oferir Playing Goldberg a la Basílica de Santa Maria del Pi. Després, el llaütista Andreas Martin va interpretar tres suites a la capella de l’Esperança. Oriol Saladrigas hi va ser i ens ho explica a Núvol.

Jaume Radigales. Barcelona

Revolució a Peralada

Andrea Chénier és una òpera d’embolica-que-fa-fort, un melodrama molt ben escrit per la magistral ploma d’Umberto Giordano, potser menys refinat que a Fedora però molt més incisiu en expressivitat i en anar directament a l’emoció. Part d’això és el verisme i Andrea Chénier no enganya ningú.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Eppur hi ha música

La carillonista Anna Maria Reverté i la soprano Marta Mathéu van oferir un concert al Palau de la Generalitat. El concert ha servit per clausurar el XXI Festival Internacional de Carilló de Barcelona 2014. Oriol Saladrigas sent tocar campanes i assisteix a l’assaig d’aquest concert tan especial.

Jan Reinhart. Piscataway

Vicent Andrés Estellés a Nova Jersey

La quinzena de músics de corda de l’Orquestra de Cambra de l’Estat de la Nova Brunswick persegueixen el baríton Charles Schneider mentre tronen les últimes línies de l’himne a l’amor: allò que Vicent Andrés Estellés va escriure en temps de les nits més negres de la dictadura franquista.

Núvol. Barcelona

Un Liceu per a persones sordes

El Liceu es fa accessible a les persones sordes i amb problemes d’audició. La instal·lació d’un bucle magnètic permetrà apropar la música als usuaris d’audiòfons i implants.

Martí Marimon. Barcelona

Les muses del Palau

El Cor de Noies de l’Orfeó Català va reivindicar-se a la sala de concerts del Palau de la Música de la mà de l’orquestra Camera Musicae i d’un Gloria de Vivaldi que els permeté exhibir el gran moment vocal que viu la formació dirigida per Buia Reixach.

Jordi Cornudella. Girona

Bach, l’invulnerable

El festival Nits de Clàssica va acollir dissabte 5 de juliol a Girona el concert d’Isabelle Faust (violí) i Kristian Bezuidenhout (clavicèmbal) al claustre de la catedral, amb un repertori de Bach. Jordi Cornudella hi va ser i ens ho explica.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Roger Alier obre el Cercle

Roger Alier s’asseu al piano i interpreta un variat repertori de música popular. Durant quatre tardes, l’historiador i crític musical ha amenitzat les tardes del Cercle del Liceu, del qual n’és soci.

Oriol Saladrigas.

Bachcelona: escalfant motors

Bachcelona presenta la programació de l’edició d’enguany, que s’esdevindrà del 20 al 27 de juliol. Daniel Tarrida, un dels seus directors, comenta a Núvol les novetats d’aquest segon Festival Bach de Barcelona.

Jaume Radigales. Barcelona

Un dinar amb Christina Scheppelmann

Ara caldrà veure de quina manera el projecte artístic de Christina Scheppelmann encaixa amb els problemes econòmics que encara arrossega el Liceu. En un exercici de transparència que l'honora, Roger Guasch ha fet saber que el sou brut anual de Christina Scheppelmann serà de 135.000€.

+ Articles   
La inoblidable Kitej
Les evidències del bon treball són les que són: Pons ha treballat i ha fet treballar de valent al Liceu. I això es nota. I de quina manera.
El Liceu enceta tetralogia
Una acollida càlida del públic, lleugerament tenyida per puntuals protestes al fossat i als responsables d’escena.