Ovidi de Cardona.

Llívia, un festival històric

Malgrat la immensa proliferació de petits cicles i festivals arreu amb la arribada del bon temps, el Festival de Música de Llívia és, se’ns dubte, un dels certàmens de música clàssica amb més solera de l’estiu català.

Aina Vega Rofes. Barcelona

“Heroïcitat i Heroisme” en DVD

Dijous 28 d’agost a les set de la tarda al Born CC tindrà lloc la presentació del DVD que distribuirà el diari ARA, “Heroïcitat i Heroisme”, l’enregistrament videogràfic del concert de presentació de l’Orquestra del Montsalvat.

Aina Vega Rofes. Barcelona

El FeMAP exhaureix entrades

El concert del proper dia 20 d’agost a l’església de Sant Feliu de Sort, que tanca el cicle, arriba de la mà de Jordi Savall amb les entrades exhaurides. Però, abans, encara es podrà gaudir dels concerts de Laia Frigolé, María Elena Medina i Belisana Ruiz, i de l’Acadèmia del curs de música medieval del FeMAP.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Tivissa s’enamora de la lírica

La Plaça de la Baranova de Tivissa va ser l’escenari privilegiat d’un concert sota la direcció artística del mestre Roger Alier i les veus de Beatrice Jiménez (soprano), Beñat Egiarte (tenor), Carles Daza (baríton) i Josep Buforn (piano).

Sílvia Pujalte. Barcelona

Lied goes to cinema

Un repàs cinematogràfic al programa de la Schubertíada a Vilabertran. Es podria fer un paral·lelisme entre pel·lícules i els cicles que sonaran a la Schubertíada? Un joc tipus “si et va agradar tal pel·lícula t'agradarà qual cicle de lied”? Provem-ho?

Aina Vega Rofes. Barcelona

Montsant espiritual

L’ermita de Sant Joan del Codolar de Cornudella va ser l’escenari del concert del Duo Montsant, format pel violí de Marta Cardona i el violoncel d’Oriol Aymat, amb pròleg de la monja anacoreta Maria Montserrat Domingo, que presentaven obres barroques i contemporànies

Xavier Alern. Barcelona

L'estiu vibrant de "Tricinium"

A voltes petites iniciatives esquitxen la ciutat de propostes artístiques que dignifiquen el nostre panorama cultural. És el cas de Tricinium, un nou projecte de música antiga impulsat per els tenors Albert Riera, Antonio Trigueros, i per el baríton Tomàs Maxè

Mercè Prunera. Barcelona

L’èxit de Ramon Gener o la importància de ser Franc

S’han imprès cinc edicions de Si Beethoven pogués escoltar-me (Ara Llibres), el llibre de Ramon Gener, el presentador d’Opera en Texans, aquell programa del que ja va sorprendre l’èxit de públic tractant la temàtica que tractava: l’òpera. Un gènere que despatxaríem dient que és minoritari.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Bach exquisit

Extraordinària recta final del Bachcelona. El Garnati Ensemble va oferir Playing Goldberg a la Basílica de Santa Maria del Pi. Després, el llaütista Andreas Martin va interpretar tres suites a la capella de l’Esperança. Oriol Saladrigas hi va ser i ens ho explica a Núvol.

Jaume Radigales. Barcelona

Revolució a Peralada

Andrea Chénier és una òpera d’embolica-que-fa-fort, un melodrama molt ben escrit per la magistral ploma d’Umberto Giordano, potser menys refinat que a Fedora però molt més incisiu en expressivitat i en anar directament a l’emoció. Part d’això és el verisme i Andrea Chénier no enganya ningú.

Oriol Saladrigas. Barcelona

Eppur hi ha música

La carillonista Anna Maria Reverté i la soprano Marta Mathéu van oferir un concert al Palau de la Generalitat. El concert ha servit per clausurar el XXI Festival Internacional de Carilló de Barcelona 2014. Oriol Saladrigas sent tocar campanes i assisteix a l’assaig d’aquest concert tan especial.

+ Articles   
La inoblidable Kitej
Les evidències del bon treball són les que són: Pons ha treballat i ha fet treballar de valent al Liceu. I això es nota. I de quina manera.
El Liceu enceta tetralogia
Una acollida càlida del públic, lleugerament tenyida per puntuals protestes al fossat i als responsables d’escena.