Hèctor Gasol. Barcelona

El Primer Palau, quart concert

Novament, el cicle destinat als joves intèrprets ha tornat a ocupar un espai en l'activitat concertística de Barcelona. És una oportunitat per a guardonar i promocionar els participants de diversos instruments i formacions, en aquest cas, Xabier de Felipe (violí) i José María Villegas (piano).

Antoni Colomer. Berlín

Puccini & Barenboim

Una lectura, la de Barenboim, plantejada i calculada in crescendo i que, de ben segur, madurarà amb el pas dels anys. Això sí, sempre i quan Barenboim i Puccini segueixen junts el seu incert camí.

Núvol. Barcelona

Benet Casablancas vs Albert Guinovart

Benet Casablancas i Albert Guinovart reflexionaran sobre el present i futur de la música aquest dijous al Conservatori del Liceu dins del cicle "Creadors en dos temps". Dos compositors de tarannà ben diferent que poden donar un debat apassionant.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Arrenca Sampler Sèries amb hcmf//

Aquest cap de setmana arrencà Sampler Sèries amb un intercanvi amb el festival anglès Huddersfield Contemporary Music Festival, amb actuacions a l'Auditori de Crossinglines, Tarab Cuts i Philip Thomas. També hi va haver actuacions al MACBA i a la Fundació Antoni Tàpies.

Antoni Colomer. Berlín

L’òpera a Berlín

Berlín és un dels paradisos de tot afeccionat a la música clàssica i, més concretament, a l'òpera. A la capital prussiana hi conviuen - no sense problemes, cal dir-ho - fins a tres teatres d'òpera amb una programació regular i un alt nivell artístic.

Jordi Vilaró. Girona

Macbeth, de Brett Bailey: és Verdi, estúpid!

Les modernes representacions d’òperes clàssiques se solen caracteritzar per una deslocalització i sovint per una destemporalització de les situacions originals imaginades per l’autor. Aquest procés permet als directors escènics exhibir la seva imaginació.

Núvol. Barcelona

Noves places a l'Orquestra del Liceu

El director musical del Gran Teatre del Liceu, Josep Pons, ha anunciat avui que el mes de novembre es treuran a concurs 14 noves places per a l’Orquestra Simfònica del Liceu. Les audicions tindran lloc a partir de gener de 2015.

Antoni Colomer. Girona

Macbeth al Congo

La companyia teatral Third World Bunfight ha presentat Macbeth al Festival de Temporada Alta en mans del polèmic i irreverent director teatral Brett Bayley. Fabrizio Cassol ha fet els arranjaments que ha dirigit Premil Petrovic, amb la No Borders Orchestra.

Hèctor Gasol. Barcelona

Finlàndia a la Casa de la Seda

Directament de Finlàndia, i amb 60 anys de trajectòria, el Chorus Sanctae Ceciliae va presentar un programa d'interès a la Casa de la Seda, el passat dissabte 18 d'octubre, sota la direcció de Dag-Ulrik Almqvist.

Martí Sancliment. Barcelona

Savall en veu de Vivaldi

Gairebé vint-i-quatre hores abans de rebre formalment la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, Jordi Savall innaugurava una inèdita vetllada al Gran Teatre del Liceu dirigint una acurada selecció de fragments musicals de l'òpera Farnace d'Antonio Vivaldi a partir del libretto d'Antonio Maria Lucchini.

Aina Vega Rofes. Barcelona

L’Elizalde arrenca llatina

La programació del primer trimestre de música clàssica a la Casa Elizalde, que té lloc els dilluns, es conforma en dos blocs, “Un tomb per llatino-amèrica”, amb intèrprets originaris del continent i “Clàssics i no tant”, una proposta eclèctica que inclou música instrumental per a violoncel, piano, flautes i clavicèmbal.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Amor o llibertat?

Violetta Valéry, la cortesana parisenca immortalitzada per Verdi i Piave, és una dona atrapada per la hipocresia d’una societat que li atorga la condició d’impura.

Roberta Montemorra.

La moral

Malgrat que la trama devia satisfer Verdi, La Traviata, com l’obra que l’havia precedit, era moralment controvertida. Les autoritats venecianes no van afluixar.

Aina Vega Rofes. Barcelona

Sampler Sèries renova l’Auditori

Avui s’ha presentat a l’Auditori la primera programació estable de Barcelona dedicada a la nova creació sonora, que s’iniciarà amb una mostra del circuit Huddersfield Contemporany Music Festival, els dies 24 i 25 d’octubre.

Jaume Radigales. Barcelona

Feliç Traviata al Liceu

Feliç Traviata la que es presenta aquests dies en un Liceu que celebra amb el títol de Verdi els quinze anys que ens separen de la reobertura del teatre la Rambla després del seu segon (i esperem que últim) incendi.

Martí Marimon. Barcelona

Sempre una primera vegada

Sota la batuta de Michal Nesterowicz, l'OBC va oferir una vetllada simfònica dominada per l’imponent Simfonia núm. 9, “del Nou Món” de Dvorák, però el veritable protagonista i fou el pianista Simon Trpceski.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Britten espiritual al LIFE

Dissabte es va tancar el LIFE Victoria 2014 amb els Canticles de Benjamin Britten. Els protagonistes van ser el tenor Adrian Thompson i el pianista Iain Burnside, acompanyats per Hugo Bolívar, Cristina Segura i Jordi Sabata, Paco Rodríguez i Esther Piñol.

Sílvia Pujalte. Barcelona

Els alumnes del LIFE

El festival de lied LIFE Victoria, que aquest any ha celebrat la seva segona edició entre el 2 i l'11 d'octubre, ha tingut una destacable activitat acadèmica paral·lela als recitals amb conferències i taules rodones. Sílvia Pujalte ens en fa la crònica.

Martí Sancliment. Barcelona

Savall a (S)avis

Aquest proper dimecres Josep Puigbó entrevista Jordi Savall a (S)avis, el programa d'entrevistes en profunditat a grans personatges savis i avis de la nostra societat.

+ Articles   
Xavalla
I se m’acut que en acabar la jornada el contrabaixista potser es preguntarà si ha pogut commoure amb el seu so com si ho fes en una sala de concerts.