El Liceu presenta la Temporada 15/16

El Liceu presenta la Temporada 15/16

Jaume Radigales. Barcelona

El seny d’una banda, però també la capacitat de continuar presentant propostes que segueixin fent del Liceu un teatre d’òpera que ha de mantenir la seva preeminència a escala internacional, semblen ser les notes dominants de la propera temporada 2015-16.

Un món sonor

Martí Marimon. Barcelona

Un món sonor

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Alfons Reverté, va convertir un convencional matí de diumenge en un viatge musical per diferents cultures, paisatges i països del món de la mà de la música de Mendelssohn, Elgar, Mashima, Kodály i Reed.

Renaixement musical a la Biblioteca

Xavier Alern. Barcelona

Renaixement musical a la Biblioteca

Dimarts passat, la Biblioteca de Catalunya va acollir un concert de música antiga a càrrec del cor Cantus Barcelona dirigit per Alfred Cañamero. El concert va comptar amb la participació del Consort Vilamarí i la col·laboració del baix-baríton Tomàs Maxé.

Bon dia al dematí

Oriol Saladrigas. Barcelona

Bon dia al dematí

Amaia Osés toca el piano en un cicle que respon a una expressió que és una manera distesa de preguntar-li a algú com li van les coses. “Què t’expliques?”, una variació sobre el famós “What’s up, Doc?” de Bugs Bunny. Una altra li dóna un significat fàl·lic, i l’equiparen a la nostra trempera matinera.

Cadaqués romàntic

Elsa Álvarez Forges. Barcelona

Cadaqués romàntic

L’Orquestra de Cadaqués, amb el seu director principal, l’italià Gianandrea Noseda, ens van oferir al Palau de la Música un concert amb un programa deliciós centrat en el primer romanticisme, amb obres de Schubert, Mendelssohn i Schumann, amb la presència imponent de l’Orfeó Català.

Antoni Colomer. Barcelona

"L'occasione" de Sarrià

El primer repte en forma de títol operístic dels Amics de l'Òpera de Sarrià ha estat la burletta per música de Gioacchino Rossini "L’occasione fa il ladro" que ha reunit a un equip de joves cantants, alguns del quals van mostrar qualitats que permeten endevinar un futur més que interessant.

L’orfebreria romàntica de Laia Masramon

Diego Civilotti. Barcelona

L’orfebreria romàntica de Laia Masramon

Amb delicadesa en els detalls i paciència d'orfebre, Masramon construeix el seu espai sonor i el posa a l’esguard de l'audició superficial. Sembla que senti i pateixi com els romàntics la roda del temps, aquella maquinació buida de les ciutats modernes que despulla l'art de la seva potència simbòlica.

Llegir la ràdio, escoltar un llibre

Oriol Saladrigas. Barcelona

Llegir la ràdio, escoltar un llibre

El periodista Albert Torrens presenta el llibre Cicle Coral, publicat per editorial Boileau, on recull els guions del programa radiofònic homònim. El volum és molt més, però, que un simple transvasament del guió al llibre. La feina d’adaptació permet una lectura multimèdia dinàmica i enriquidora.

La GIOrquestra celebra el seu tercer aniversari

Núvol. Barcelona

La GIOrquestra celebra el seu tercer aniversari

La GIOrquestra celebra el seu tercer aniversari amb una programació ben diversa. Consolidada arreu del territori gironí, presenta aquesta temporada amb quatre produccions simfòniques que es podran veure i sentir a cinc poblacions gironines: Girona, Banyoles, Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà i Olot.

Maribel Ortega: “cantar Wagner és tot un repte”

Aina Vega Rofes. Barcelona

Maribel Ortega: “cantar Wagner és tot un repte”

Els Sopars Lírics del 7 Portes acullen una gran veu. La soprano lírica Maribel Ortega es passejarà per les taules del restaurant amb un repertori de gran envergadura, inusual en aquests tipus de sopars: Verdi, Wagner i Puccini. Tota una nova experiència lírica que ens espera el dia 20 de febrer.

Andreas Scholl: entre el Classicisme i el Romanticisme

Sílvia Pujalte. Barcelona

Andreas Scholl: entre el Classicisme i el Romanticisme

Un contratenor cantant Lied? Aquesta pregunta era a l'ambient dies previs al recital d'Andreas Scholl al Liceu. És cert que els compositors dels segles XVIII i XIX no van escriure pensant en aquest tipus de veu però, de fet, no els van escriure per a cap veu en concret així que, perquè no també contratenors?

Brillant Dido del Cor Jove

Aina Vega Rofes. Barcelona

Brillant Dido del Cor Jove

Esteve Nabona va dirigir, al Petit Palau, Dido i Aeneas de Purcell, amb un Cor Jove molt madur, acompanyats de l’Ars Musicae, Orquestra Barroca, i amb Elisenda Arquimbau (Dido), Josep-Ramon Olivé (Aeneas), i Jordi Domènech (Sorceress).

Els Gals

Enric Calpena. Barcelona

Els Gals

I hi ha una altra cosa del tot versemblant a Norma: la passió, l’amor que se sent traït, el desig, la rancúnia...

András Schiff: els adéus a la sonata

Elsa Álvarez Forges. Barcelona

András Schiff: els adéus a la sonata

Sir András Schiff ha tornat al Palau a presentar-nos un viatge molt estimulant per les últimes sonates dels quatre grans compositors vienesos: Mozart, Beethoven, Haydn i Schubert. Schiff va oferir un recital ple de sensibilitat i de detallisme, tothora amb l’elegància com a segell distintiu.

Gala d’Amics de l’Òpera de Sarrià

Aina Vega Rofes. Barcelona

Gala d’Amics de l’Òpera de Sarrià

Dissabte, Sarrià estava de festa. El teatret acollia la gala inaugural dels Amics de l’Òpera de Sarrià amb Joan Pons, Carlos Chausson, Stefano Palatchi, Montserrat Martí, Ekaterina Sadovnikova i Raúl Giménez. L’èxit de convocatòria va ser tal que l’acte es repeteix el dia 14 de febrer.

Variacions Jarrett

Ona Balló . Barcelona

Variacions Jarrett

La creació d’una nova formació musical jove és sempre una gran gest constructiu i d’especial transcendència. El passat dimarts 27 de gener L’Auditori va presentar la Big Band formada per estudiants, ex alumnes i professors de l’ESMUC.

Talent jove, feina professional

Oriol Saladrigas. Barcelona

Talent jove, feina professional

El director dirigeix l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya. El programa inclou el Triple concert de Ludwig van Beethoven, i la Cinquena simfonia de Gustav Mahler. El concert és el diumenge, 1 de febrer, a les 19 hores, a l’Auditori. L’entrada és gratuïta.

+ Articles   
Ets un pendó, Fulquet
L'article de Fulquet té un punt sagnant. Vol dir això que s'ha obert la veda i ja podem treure la kalaixnikov? No ben bé. M'explicaré.
La inoblidable Kitej
Les evidències del bon treball són les que són: Pons ha treballat i ha fet treballar de valent al Liceu. I això es nota. I de quina manera.