El revolt de Cadaqués

Vicenç Altaió. Barcelona

El revolt de Cadaqués

La revista contracultural El Procés ha editat un númro especial dedicat a la figura de Joan Vinyoli. El poeta i assagista Vicenç Altaió n'ha fet una lectura atenta des de Cadaqués.

L’Auditori s’amplifica!

Aina Vega Rofes. Barcelona

L’Auditori s’amplifica!

Avui s’ha presentat Amplificats, la programació de noves músiques de l’Auditori. Los Planetas, Egon Soda, Inspira o Pau Vallvé actuaran al cicle i entre setembre i desembre de 2015 es podran veure més de 25 propostes entre programació pròpia i coproduccions amb festivals.

Dones, geografia i història

Pruden Panadès. Barcelona

Dones, geografia i història

Com una taca d’oli, s’ha anat estenent la curiositat pels oferiments de Delicadeses. Art de tros, el festival d’arts d’intempèrie que s’harmonitza amb el sol de capvespre i que pot recordar els teatres antics, construïts amb pedres, a cel obert, en els millors llocs.

La Mercè fa BAM, BAM, BAM!

Aina Vega Rofes. Barcelona

La Mercè fa BAM, BAM, BAM!

Les festes de la Mercè s'acosten i torna el Barcelona Acció Musical (BAM) 2015. 90 concerts de grups de 13 països ompliran diversos espais de la ciutat de Barcelona. Una de les novetats d'enguany és el BAM en Família del dijous 24 de setembre.

Radiografia de la creació d'un festival

Clàudia Rius. Barcelona

Radiografia de la creació d'un festival

De festivals n’existeixen de cinema pels més petits, de música antiga, LGTB, i també estudis sobre com fer-ne, com el Postgrau en Gestió d’esdeveniments culturals, esportius i corporatius de la UOC. Clàudia Rius ens explica des de dins com es crea un festival.

L'aniversari de Freddie Mercury

Núvol. Barcelona

L'aniversari de Freddie Mercury

Per tercer any consecutiu, el dia 5 de setembre –aniversari de Freddie Mercury– el Hard Rock Cafe Barcelona col·labora en l'organització d'activitats per recaptar fons en la lluita contra el VIH i la SIDA en el marc de Freddie For A day, una jornada internacional benèfica en memòria del cantant de Queen.

Salvador Riera: el dol necessari

Anna Rossell. Barcelona

Salvador Riera: el dol necessari

Obligat per la malaltia del parkinson a retirar-se de l’exercici de la seva professió d’enginyer, Salvador Riera, nascut a Terrassa el 1959 i mataroní d’adopció, dedica des de l’any 2010 una bona part de la seva energia a les seves passions: la poesia i la fotografia.

Un tast de jazz amb The Ohio Big Band

Bernat Puigtobella. Barcelona

Un tast de jazz amb The Ohio Big Band

Aquest dissabte 29 d'agost el festival Tast de Jazz estrena el Petit Off amb el concert de The Ohio Big Band. Creada dins de l’Escola de Música El Carreró de Mataró l’any 2010, aquesta jove formació està liderada per Francisco Ujaque i Enric Serras.

Un tribut a Jimmy McGriff

Núvol. Mataró

Un tribut a Jimmy McGriff

Avui dijous s’obre una nova edició del cicle Tast de Jazz, que se celebra fins diumenge a la Torre Llauder de Mataró i que portarà a la capital del Maresme músics de l’envergadura de Jesse Davis i Kirk Lightsey. El festival arrenca amb un concert d'homenatge a Jimmy McGriff, llegendari organista de jazz.

Maria Antònia Massanet. Kiribati

Marta Pérez i Sierra. Barcelona

Maria Antònia Massanet. Kiribati

Tot llegint Kiribati el meu cos s’ha convertit en una illa, la primera a qui saluda el sol, una de les primeres en veure el nou any, la primera a ser devastada. M’ha ferit l’avarícia de la sal i dels homes, ja que en la sal i en els homes hi ha l’ambivalència del que és bo i el que és tòxic.

Tast de Jazz, el festival tranquil

Bernat Puigtobella. Barcelona

Tast de Jazz, el festival tranquil

Aquest dijous s’obre una nova edició del cicle Un tast de Jazz, que se celebra fins diumenge a la Torre Llauder de Mataró i que portarà a la capital del Maresme músics de l’envergadura de Jesse Davis i Kirk Lightsey. En parlem amb Ivò Oller, president de l'Associació Jazz Maresme, que co-organitza el festival.

Un tast de jazz a Torre Llauder

Núvol. Barcelona

Un tast de jazz a Torre Llauder

Jazz i vi en un entorn incomparable. És el que ofereix el festival Tast de Jazz, que tindrà lloc del 27 al 30 d’agost a Torre Llauder, un dels jaciments romans més destacats de Catalunya. El certamen acollirà músics de la talla d’Eva Fernàndez, Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis o Txell Sust, entre d'altres.

Aquesta dona que canta a Girona

Manel Martos. Girona

Aquesta dona que canta a Girona

Han passat trenta anys d'ençà que aquells xaiets ens vam creure que la filologia catalana podria canviar les nostres vides i la dels nostres compatriotes. I en realitat, l'únic que ha aconseguit és convertir la majoria de nosaltres en uns pringats.

Delicadeses: I les fulles ens seran llençol

Eduard Batlle. Les Garrigues

Delicadeses: I les fulles ens seran llençol

El 28 de juliol passat es feia la presentació pública de la setena edició del festival Delicadeses – Art de tros creat per la poeta i activista Meritxell Cucurella-Jorba l’any 2008 juntament amb Miquel Andreu. Aquest festival porta música, poesia i arts plàstiques a indrets recòndits de la comarca de les Garrigues.

+ Articles   
Ovidi. Poesia no vol dir somniar
Aquest diumenge 19 de juliol a les 20h el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, a Balaguer, acull el tercer concert del cicle Juliol de música i poesia, un espectacle recital amb una selecció de poemes i cançons d'Ovidi Montllor.
Flors del Desvari
I amb tant festeig, la veritat, que és ben suïcida, dirà prou, que s’ha acabat, que em penjo avui i en tot cas demà veurem què passa