Nou raons per anar al Primavera Club

Tuli Márquez. Barcelona

Aquest cap de setmana torna el Primavera Club al centre de Barcelona. A la sala Sidecar de plaça Reial, a la sala Apolo i a la 2 del carrer Nou de la Rambla, als Teatres Latino i Principal de la Rambla. Una versió reduïda del germà gran del mes de maig, un tast del més nou i del que vindrà

Gabriel Ventura. Barcelona

Poncianes al MNAC

Les Jornades Poncianes d'enguany −ja en van cinc edicions− es varen celebrar la setmana passada al MNAC, els dies 21 i 22 d'octubre, en un marc idíl·lic que va combinar, en el trentè aniversari de la mort del pintor, un acte per la commemoració de la seva obra amb un intens debat.

Bernat Puigtobella. Barcelona

Som un cor de resistents

La Fundació Carulla ha lliurat aquest dimarts al Pati Llimona de Barcelona els premis Francesc Candel, uns guardons que reconeixen el valor de la diversitat cultural i premien les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels immigrants en la societat catalana.

Núvol. Sant Cugat

El ressopó poètic del festival de Sant Cugat

Després del tiberi poètic que el 14è Festival nacional de poesia de Sant Cugat ha ofert aquesta passada setmana, encara en queda el ressopó. El cicle + Poesia ens permetrà gaudir uns dies més de diferents propostes, encara que el festival hagi acabat.

Lluís Bosch. Barcelona

Dotore Variaciones i noves sonoritats

La discogràfica Sones acaba de publicar Variaciones, el tercer àlbum de Dotore. En aquest nou disc el projecte de Pablo Martínez Sanromà s’allunya del so folk i pop dels anteriors discs i s’endinsa amb pas ferm i decidit cap a sonoritats més electròniques.

Daniel González. Barcelona

La tempesta elèctrica de Ty Segall

El públic que ahir va apropar-se a veure l'actuació de Ty Segall and The Manipulators va gaudir d’un dels millors actes en viu de rock and roll (si no el millor) d’enguany. El grup va suar electricitat dalt l’escenari i va oferir una actuació impecable on gairebé no hi va haver temps per respirar.

Montse Barderi. Sant Cugat

Sílvia Bel diu poetes maleïts

Però centrem-nos. Sílvia Bel va posar veu a una obra esplèndida acompanyada del piano de Carles Beltran i el cant de Llúcia Vives. Un espectacle ben assajat, al qual s’han dedicat hores de vida i això es nota en el resultat final —cosa que, no ens enganyem, no passa sempre.

Lluís Bosch. Barcelona

Fighter Pillow

Electricitat embolcallada de melodia que dóna al conjunt de l’àlbum la quantitat justa d’energia rock i pinzellades pop. Un àlbum amb onze cançons 100% addictives.

Núvol. Sant Cugat

Jordi Lara recupera la Catalunya xarona a 'Com nos tornem!'

Jordi Lara i Gisela Figueras presenten aquest cap de setmana un espectacle únic i inclassificable al Festival nacional de poesia de Sant Cugat. Com nos tornem és un homenatge a les velles declamadores i a la poesia popular de principis del segle XX, versots xarons i monòlegs humorístics rimats.

Xavier Montoliu. Sant Cugat

Nit de poetes: música de paraules

Aquest dimecres, 22 d’octubre, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, ha acollit la Nit de poetes en un petit escenari concebut per David Ymbernoon, disposat dins mateix de la caixa de l’escenari del Teatre. Xavier Montoliu hi va ser i ens ho explica.

Montse Barderi. Sant Cugat

Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol, una amistat epistolar

L'amistat entre els poetes Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol ha inspirat l'espectacle-recital 'Barcelona / Roda de Ter' que s'ha vist al Festival de Poesia de Sant Cugat. Els actors Jordi Boixaderas, Lluís Soler i el Jordi Bosch van posar veu a la correspondència entre aquests dos noms fonamentals de la poesia catalana.

Joan Gener Barbany. Barcelona

Com qui juga a un nou joc

El Festival Connexions, iniciativa del Taller de Músics i Bankrobber que proposa diàlegs entre propostes musicals amb denominació d'origen, va viure el passat dissabte 17 d'Octubre una de les seves vetllades més juganeres.

Bernat Puigtobella. Barcelona

Sóc riu encès, fluint des de l'origen

Ahir es va donar el tret de sortida de Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, que enguany presenta un programa amb més d'una cinquantena d'actes i recitals al llarg de tot el mes d'octubre. Un octubre encara verdejant i calorós. Ahir 'els coures octubrers' de Joan Vinyoli brillaven per la seva absència a Sant Cugat.

Bernat Puigtobella. Sant Cugat

L’aventura lírica i humana de Joan Vinyoli

Joan Vinyoli és enguany el poeta homenatjat al Festival nacional de poesia de Sant Cugat, Dimecres passat Pep Solà, biògraf i estudiós de l’obra de Vinyoli, va pronunciar una conferència a a l’Arxiu Nacional de Catalunya titulada ‘L’aventura lírica i humana de Joan Vinyoli’.

Bernat Puigtobella. Sant Cugat

Josep Domènech i Ponsatí. La trempera del potser

Dos dies abans del tret de sortida del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, s'ha fet públic a Barcelona el veredicte de la tretzena edició del premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Enguany ha guanyat Josep Domènech i Ponsatí amb el poemari El Càcol, que publicarà Edicions 62.

Lluís Bosch. Barcelona

Beach Beach passa Ronda

Divendres passat es va celebrar el quart cicle de concerts dins el Festival Ronda organitzat per l’Heliogàbal. En aquesta ocasió amb la participació de les bandes Zephyr Bones, Univers i els mallorquins Beach Beach que presentaven el seu darrer treball.

Marcello Belotti. Barcelona

Joan Salvat-Papasseit. De la Barceloneta a Itàlia

Marcello Belotti rendeix homenatge a la ciutat de Barcelona i tradueix per primer cop a l'italià una obra de Joan Salvat-Papasseit, el Poema de La Rosa al llavis. Aquest dimarts 14 d'octubre es presenta la traducció italiana a l'Instituto Italiano de Cultura de Barcelona (Passatge Méndez Vigo, 5) a les 19.30h.

+ Articles   
Déu sap si...
Fernandel era tan famós a França que Albert Camus l'esmenta a L'étranger. Els jutges que condemnen a mort Meursault no li perdonen d'haver vist un vodevil amb Fernandel