Sona el món i torna al Born

Marc Grèbol. Barcelona

El Born Centre Cultural incorpora al seu programa d’activitats una part del Festival Mas i Mas. Dins el cicle “Sona el Món i torna al Born” actuaran artistes locals com Maria del Mar Bonet, Ignasi Terraza, Luna Cohen, Clara Luna o Gemma Humet, en una nova proposta que intentarà constatar la diversitat musical del país.

Laura Basagaña. Barcelona

A la recerca de l'Antifolk

És molt difícil definir l'Antifolk. Una hibridació entre els ideals punk i les sonoritats folk, amb esperit trencador, autenticitat i ganes d'innovar. Plans Films acaben de gestar un documental que ressegueix un itinerari per l'escena independent catalana a partir del músic Maurici Ribera, The Missing Leech.

Tuli Márquez. Barcelona

Os Meus Shorts. L’altre extrem de Nico Roig

Nico Roig, barceloní de 37 anys, un dels nois espavilats de l’escena musical catalana. Arriba tard i amb cara de son, i el matí que és de plom i pluja. Demà té concert amb els Refree, actuen a Benidorm, però sembla no tenir-ho present. Convuls i ple d’idees, parla a ratxes i, llavors, segueix-li la pista.

Jordi Llavina. Any Vinyoli.

Víctor Obiols estrena el seu Vinyoli

Ahir dissabte al vespre, Victor Obiols Llandrich Bocanegra, acompanyat de l’arpista Olga Benito, va estrenar al Claustre de Sant Francesc, de Vilafranca del Penedès, l’obra Díptic d'amors, basat en els poemes de Llibre d'amic i cants d'abelone de Joan Vinyoli.

Ricard Mirabete. Barcelona

Jacint Sala. Me’n vaig sense data

Poemes escrits al capvespre personal del poeta, a l’hora màgica en què la llum i les ombres dibuixen el traç absolut de la pèrdua i del guany. Jacint Sala (Manlleu, 1945) ha publicat el seu poemari definitiu: 'Me’n vaig' (Pagès Editors, 2014).

Laura Basagaña. Festival Grec 2014.

La traca final del #Grec

Un musical basat en una novel·la curta de Pere Calders, Els Amics de les Arts en directe, el tango de la coreògrafa Mora Godoy i la fusió de jazz i flamenc de Chano Domínguez i el Niño Josele són els protagonistes de l'última setmana del Grec.

Anna Bonet. Barcelona

Ben tornat, Bona nit Barcelona

La segona edició del Bona Nit Barcelona va aplegar artistes internacionals de renom com José González, Jorge Drexler, Raydibaum, Pompeya i Erlend Øye, el cantant de Kings of Convenience que tornava al festival per presentar els seus temes en solitari.

Oriol Toro. Festival Grec 2014.

Don’t worry, be Bobby!

Pom, tipi, pom, tupi, tupi, pom, tipi, pa, pa, pa... així arrencaven les dues hores de concert que en Bobby McFerrin es va regalar a si mateix. Com si estigués a casa seva, tranquil·lament amb els seus amics, els músics. Assegut a la seva cadira, bevent aigua de la seva tasseta i percudint la mà contra el pit sense aturador.

Jaume C. Pons Alorda. Palma

Fosca matèria fosca de Joan Duran

Avui dissabte 19 de juliol de 2014, a les 20 hores, a la Casa de Cultura Ses Cases Noves (Carrer Portell 11, Santanyí, Mallorca), es presenta el poemari Matèria fosca (Moll, Col·lecció Balenguera 172) de Joan Duran i Ferrer, volum amb el qual va aconseguir el Premi Bernat Vidal i Tomàs 2014.

Adrià Targa.

Veus paral·leles o la fi del món

Enguany s'ha celebrat una nova edició del cicle Veus paral·leles, que ha propiciat la convivència entre poetes catalans i gallecs. Organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i dirigit per Albert Mestres, el cicle ha comptat amb la participació d'Adrià Targa, que ens fa aquí un relat del seu itinerari poètic.

Gemma Ventura. Barcelona

granada, intensitat i tendresa

“El duo és la millor formació del món”. Ho comenta la Sílvia a l’acabament d’Abril 74, després que la veu dels seus pares n’haguessin cantat el final. I li dono la raó, i de pas em trec el barret, perquè després d’haver escoltat “Granada” aniria proclamant aquesta certesa als quatre vents.

Anna Bonet. Barcelona

Cruïlla Barcelona: la música que t’agrada

“Només hi ha dos tipus de música: la que t’agrada i la que no t’agrada”, clamava una lona al Parc del Fòrum divendres passat. al Festival Cruïlla. Just a sota, la llista completa i els horaris dels concerts, entre els quals noms tant dispars com Violadores del Verso, Angus&Julia Stone o Damon Albarn.

Joan Gener Barbany. Caldes d'Estrac

Si la contracultura existeix…

El passat diumenge 13 de Juliol es tancava l’edició d’enguany del Poesiai+. Trencar fronteres, subvertir ordres, sacsejar cultures, estripar convencions i fer recerca de la vida. Si la contracultura existeix, el passat diumenge 13 de juliol i en nom de la poesia, va fer acte de presència a Caldes d'Estrac.

Ricard Mirabete. Barcelona

Anton Carrera, el sagrament de la pedra

Témenos edicions acaba de publicar Recer del poeta Anton Carrera (Vic, 1943). El present poemari 'Recer' descriu l’encalç i la captura de l’instant, junt amb el traç i el domini de la pedra. El llibre conté setanta-dues tankas, una per cada capitell del claustre romànic de Santa Maria de l’Estany, al Moianès.

+ Articles   
Joan Dausà obre el cicle Música a Santa Cristina
L’1 d'agost tornarà a Lloret el cicle de concerts de Música a Santa Cristina que organitza any rere any l'Obreria de Santa Cristina de Lloret de Mar. Enguany l'entitat ha programat quatre concerts d'alt nivell amb Joan Dausà, Maria del Mar Bonet, Mon Roth i Irene Ferrer amb Antoni Mas.
Algo nunca visto
La poeta argentina María Negroni serà avui a Barcelona, per participar al XXX Festival Internacional de Poesia. La cità serà al Palau de la Música a les nou del vespre.