Lluís Bosch. Barcelona

Fighter Pillow

Electricitat embolcallada de melodia que dóna al conjunt de l’àlbum la quantitat justa d’energia rock i pinzellades pop. Un àlbum amb onze cançons 100% addictives.

Núvol. Sant Cugat

Jordi Lara recupera la Catalunya xarona a 'Com nos tornem!'

Jordi Lara i Gisela Figueras presenten aquest cap de setmana un espectacle únic i inclassificable al Festival nacional de poesia de Sant Cugat. Com nos tornem és un homenatge a les velles declamadores i a la poesia popular de principis del segle XX, versots xarons i monòlegs humorístics rimats.

Xavier Montoliu. Sant Cugat

Nit de poetes: música de paraules

Aquest dimecres, 22 d’octubre, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, ha acollit la Nit de poetes en un petit escenari concebut per David Ymbernoon, disposat dins mateix de la caixa de l’escenari del Teatre. Xavier Montoliu hi va ser i ens ho explica.

Montse Barderi. Sant Cugat

Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol, una amistat epistolar

L'amistat entre els poetes Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol ha inspirat l'espectacle-recital 'Barcelona / Roda de Ter' que s'ha vist al Festival de Poesia de Sant Cugat. Els actors Jordi Boixaderas, Lluís Soler i el Jordi Bosch van posar veu a la correspondència entre aquests dos noms fonamentals de la poesia catalana.

Joan Gener Barbany. Barcelona

Com qui juga a un nou joc

El Festival Connexions, iniciativa del Taller de Músics i Bankrobber que proposa diàlegs entre propostes musicals amb denominació d'origen, va viure el passat dissabte 17 d'Octubre una de les seves vetllades més juganeres.

Bernat Puigtobella. Barcelona

Sóc riu encès, fluint des de l'origen

Ahir es va donar el tret de sortida de Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, que enguany presenta un programa amb més d'una cinquantena d'actes i recitals al llarg de tot el mes d'octubre. Un octubre encara verdejant i calorós. Ahir 'els coures octubrers' de Joan Vinyoli brillaven per la seva absència a Sant Cugat.

Bernat Puigtobella. Sant Cugat

L’aventura lírica i humana de Joan Vinyoli

Joan Vinyoli és enguany el poeta homenatjat al Festival nacional de poesia de Sant Cugat, Dimecres passat Pep Solà, biògraf i estudiós de l’obra de Vinyoli, va pronunciar una conferència a a l’Arxiu Nacional de Catalunya titulada ‘L’aventura lírica i humana de Joan Vinyoli’.

Bernat Puigtobella. Sant Cugat

Josep Domènech i Ponsatí. La trempera del potser

Dos dies abans del tret de sortida del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, s'ha fet públic a Barcelona el veredicte de la tretzena edició del premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Enguany ha guanyat Josep Domènech i Ponsatí amb el poemari El Càcol, que publicarà Edicions 62.

Lluís Bosch. Barcelona

Beach Beach passa Ronda

Divendres passat es va celebrar el quart cicle de concerts dins el Festival Ronda organitzat per l’Heliogàbal. En aquesta ocasió amb la participació de les bandes Zephyr Bones, Univers i els mallorquins Beach Beach que presentaven el seu darrer treball.

Marcello Belotti. Barcelona

Joan Salvat-Papasseit. De la Barceloneta a Itàlia

Marcello Belotti rendeix homenatge a la ciutat de Barcelona i tradueix per primer cop a l'italià una obra de Joan Salvat-Papasseit, el Poema de La Rosa al llavis. Aquest dimarts 14 d'octubre es presenta la traducció italiana a l'Instituto Italiano de Cultura de Barcelona (Passatge Méndez Vigo, 5) a les 19.30h.

Lluís Bosch. Palafrugell

Anthony Strong al Festival Jazz Costa Brava

El Festival Jazz Costa Brava arrenca amb força i porta aquest cap de setmana a Palafrugell grans noms de l’escena jazzística internacional. Un dels plats forts és el concert d’Anthony Strong. El cantant i pianista anglès actuarà acompanyat per un quintet de músics britànics aquest dissabte 11 d’octubre a les 21h.

Agnès Vidal. Revista Lletres.

Ponç Pons, somriures de tinta blava

Avui s'ha publicat un nou número de la revista Lletres, publicació del Grup del Llibre. Agnès Vidal hi ressenya el volum d'aforismes del poeta menorquí Ponç Pons, El rastre blau de les formigues, el darrer volum d'un poeta català que Jaume Vallcorba va publicar a Quaderns Crema abans de morir.

Lluís Bosch. Barcelona

Mourn al Sidecar.

La nit del dissabte 4 d'octubre va tenir lloc a la sala Sidecar la presentació de l’àlbum de debut de Mourn. La seva actuació no va decebre i aconseguí guanyar-se el públic amb un concert sòlid, contundent i sense fissures.

Laura Basagaña. Barcelona

Vinyoli als bars

El centenari del naixement de Joan Vinyoli ha convocat una colla de poetes en diferents bars per retre-li homenatge a Vic, Santa Coloma de Farners, La Garriga, Reus i Barcelona. I el dia 30 de novembre tindrà lloc la Nit Vinyoli al bar l'Heliogàbal de Gràcia. Vinyoli als bars promet ser una cita ineludible.

Lluís Bosch. Barcelona

La Barcelona magnètica

Dijous a la nit es va celebrar al teatre del CCCB la quarta sessió del BCNmp7 (2014). Aquest cicle de concerts i conferències va néixer el 2006 amb l’objectiu de remarcar l’especificitat musical de Barcelona, sense oblidar les relacions que es donen entre ciutats regions i tendències globals.

Tuli Márquez. Barcelona

Barcelona Connexions Musicals

Barcelona, cruïlla d’influències i terra de festivals. Sembla el punt de partida idoni per al certamen Connexions que, per tercera vegada, convoquen el llegendari Taller de Músic i la discogràfica Bankrobber. ¿Un festival més en l’excés de propostes d’oci de la ciutat?

Montse Barderi. Barcelona

Delfín Prats: un nom per a no oblidar

Dimecres passat, Ediciones Cumbres va presentar el darrer llibre del poeta cubà Delfón Prats, El esplendor de las palabras, que recull la seva prosa, inèdita, en un acte íntim i sentit, celebrat al Club Cronopios del Raval de Barcelona.

+ Articles   
Déu sap si...
Fernandel era tan famós a França que Albert Camus l'esmenta a L'étranger. Els jutges que condemnen a mort Meursault no li perdonen d'haver vist un vodevil amb Fernandel