Albert Forés. Mallorca

Taverners a les tavernes

El grup mallorquí Taverners va actuar el 18 d'abril al Bar Sastre de Pina al centre de Mallorca. Les tavernes eren espais de trobada on es venia vi i diferents beures al detall, també es feien dinars per a vilatans i forans. Més tard van passar a anomenar-se bars, espais socials.

Bernat Puigtobella. Barcelona

Lectors de Vinyoli, al tren!

Ahir es va celebrar, al vestíbul de Ferrocarrils de la Generalitat a la plaça de Catalunya, un homenatge a Joan Vinyoli que, en comptes de “Passatgers, al tren!”, es podria haver titulat perfectament “Lectors de Vinyoli, al tren!”.

Laura Basagaña. Barcelona

La saviesa de Walt Whitman

Edicions de 1984 publica la traducció completa de ‘Fulles d’herba’ de Walt Whitman en català. Jaume C. Pons Alorda s’ha enfrontat durant quatre anys a la difícil tasca de traducció dels poemes que l’autor nord-americà va trigar quaranta anys en escriure.

Gerard Olivé. Girona

Festival In-Somni Girona

A partir del 30 d’abril i fins el 3 de maig se celebra a Girona l’onzena edició del “festival itinerant de música independent de Catalunya” per excel·lència: In-Somni; un festival que, any rere any, s’ha anat consolidant fins a convertir-se en una cita ineludible dins el panorama musical.

Marc Grèbol. Barcelona

Cançons i romanços populars del 1714

El professor i músic Antoni Rossell i la filòloga Joana Escobedo han realitzat un treball de recuperació de diverses cançons i romanços populars que es cantaven a Catalunya a principis del segle XVIII, i el dissabte vinent 12 d’abril ens presenten la seva interpretació dramatitzada.

Pau Vadell i Vallbona. Palma

Joan Brossa fumava

Es reinaugura l'escultura de la Moscafera que Joan Brossa va col·locar al rectorat de la Universitat de les Illes Balears l'any 1998 i que havia estat robada feia anys. Es tracta d'un cendrer enmig del caos.

David Figueres. Barcelona

Els Fifty love poems de Montserrat Abelló

De la mà de la Noèlia Díaz Vicedo, valenciana i immillorable ambaixadora de la nostra cultura des de fa una colla d’anys des de la Universitat Queen Mary de Londres, a quatre mans amb la Montserrat, ha fet possible aquests ‘Fifty Love poems’ publicats a Anglaterra per Francis Boutle Publishers.

Francesc Parcerisas. Barcelona

Gemma Casamajó. Per veure-hi millor

Heu vist mai el booktrailer d'un llibre de poesia? Aquí teniu un dels primers. A 'Terra campa' Gemma Casamajó és, certament i de manera molt deliberada, explícita, una minaire del passat immediat. El llibre ha esdevingut una genealogia. Un dels dracs de Sant Jordi.

Ramon Ramon. València

Criticar per criticar

Ningú no gosa criticar, en públic, les joies de la nostra literatura quan aquestes quincallegen. En el cas de Gimferrer, tal gosadia seria l’harakiri fulminant del crític. Per què?

+ Articles   
Fer públic
El conreu de la poesia com a afició privada és digne d’encomi. El conreu de la poesia com a afició pública és una gosadia.
Tempus fugit
Amb les mans tremoloses deixo el ram sobre la tauleta del rebedor i obro el sobre: estic trasbalsada i amb prou feines puc llegir la nota escrita a mà amb aquella lletra que m’és tant familiar: “Sempre ens quedarà Calgary”.