Benvinguts al desastre, nou EP d'Adrià Puntí

Núvol. Barcelona

Benvinguts al desastre, nou EP d'Adrià Puntí

Aquest 2015 Adrià Puntí publicarà nou treball, però mentrestant el compositor de Salt presenta l'EP 'Benvinguts al desastre', una aproximació intimista i amb ressons soul que consta de 4 cançons enregistrades en directe en concerts realitzats l'any 2014.

El Cartell del Primavera Sound 2015

Tuli Márquez. Barcelona

El Cartell del Primavera Sound 2015

Quins són els plats forts del Primavera Sound? Patti Smith, The Black Keys, Anthony and The Johnson, Orquestal Manoeuvres In The Dark, The Strokes, Belle & Sebastian, James Blake, Swans, The New Pornographers, Mourn, Les Sueques i Ocellot, entre d'altres.

El selfie (i el nou disc) de Joan Miquel Oliver

Núvol. Barcelona

El selfie (i el nou disc) de Joan Miquel Oliver

El festival Strenes fa honor una vegada més al seu nom, perquè engany hi presentarà cançons del seu nou disc. Els representants de Joan Miquel Oliver no han volgut revelar el títol del disc, però des de Núvol fem una aposta: Cuina tallada.

Cinquanta Amadeus

Lluïsa Julià. Barcelona

Cinquanta Amadeus

Enguany se celebra la 50ª edició del premi de poesia Amadeu Oller, un guardó que només premia poetes inèdits i que ha estat la porta d'entrada al món literari per a molts poetes del país. El premi ha estat vinculat des de la seva fundació, l'any 1965, a la parròquia de Sant Medir, al barri de La Bordeta.

Víctor Obiols. El fervor i el joc

Pere Rovira. Alpicat

Víctor Obiols. El fervor i el joc

Edicions Els Llums publica 'Sol de Lluna ple', un volum que recull tota la poesia escrita per Víctor Obiols entre 1974 i 1999, tant obra publicada com alguns poemaris inèdits fins ara. El poeta Pere Rovira presenta el volum amb un pròleg esplèndid que podeu llegir aquí.

La felicitat de Miquel Serra

Tuli Márquez. Barcelona

La felicitat de Miquel Serra

Dijous, 15, Apolo 2. La banda compareix a l’escenari, poc abans de les 22:00, amb la sala mig plena. Miquel Serra, veu i guitarra, Pep Toni Ferrer, guitarra, cors i samplers, Michael Mesquida, baix, cors i samplers, Miquel Perelló, bateria, cors i samplers, i Alan Himar, saxo.

El moment fosforescent d'Enric Casasses

Laura Basagaña. Vídeo de Noemí Roset.

El moment fosforescent d'Enric Casasses

Casasses viu un moment prolífic, perquè aquests darrers mesos ha publicat amb Vitel·la Edicions 'Intent de comentar-hi el poema d'en Joan Maragall Soleiada', els apunts sobre Verdaguer a la Casa d'Oració 'Dimonis' (Verdaguer Ed.), i 'Pedra viva' , on dedica poemes a les gàrgoles del seu poble natal.

Cal quedar-se sol amb el poema

Joan Margarit. Barcelona

Cal quedar-se sol amb el poema

Edicions Proa acaba de publicar dins la col·lecció d'Els Llibres de l'Óssa Menor el nou poemari de Joan Margarit, titulat Des d'on tornar a estimar. El recull es tanca amb un epíleg del mateix poeta en què fa una destil·lació de la seva poètica.

Vint anys de vacances d'Ovidi Montllor

Núvol. Barcelona

Vint anys de vacances d'Ovidi Montllor

Podria comparar la trajectòria del BarnaSants, sempre lluitant contra les adversitats burocràtiques i polítiques, amb una odissea en la qual només s’haurien de substituir les subvencions, els permisos, els impostos sobre el valor afegit i la manca d’interès mediàtic per sirenes, cíclops, fantasmes i altres personatges mitològics.

La basardosa flor de la tenebra

Pep Solà. El Procés.

La basardosa flor de la tenebra

La revista El Procés ha acomiadat l'Any Vinyoli amb la publicació d'un número especial dedicat a la memòria del poeta, el VI. Un número monumental i sorprenent que posa a l'abast del lector un munt de material nou inèdit del poeta.

Gener. El temps del llop

Fèlix Edo Tena.

Gener. El temps del llop

Gener és una figura romàntica, gairebé fàustica, que intenta crear i expressar-se a València. Tasca molt difícil. Per això l’altre pilar important de El temps del llop és aquesta ciutat, devastada i estèril després de més de vint anys de governs saquejadors.

Sabadellencs, torna la Vallessana!

Montse Barderi. Barcelona

Sabadellencs, torna la Vallessana!

L'actor Jordi Boixaderas, que està triomfant amb l'espectacle El crèdit, reviurà, en dos únics concerts, l’època en què era solista de l’Orquestrina La Vallessana. L'esperat retorn tindrà lloc a Sabadell el proper 4 de gener.

#HabemusBlai

Pau Vadell i Vallbona. Palma

#HabemusBlai

Tot plegat precedeix un 2015 emblaiat. Les seves reflexions, vida, filosofia, narrativa, etc., es pot contrastar ara amb l’edició crítica de la poesia que han preparat minuciosament dos grans homes del país.

Oriol Canals, in memoriam

Oriol Toro. Barcelona

Oriol Canals, in memoriam

Quan l’Oriol s’asseia, guitarra en mà, i narrava un conte envoltat dels més petits, aquests callaven, reien, s’il·lusionaven i feien volar la imaginació a móns feliços i llunyans.

Dol per la mort d'Oriol Canals i Boix

Núvol. Barcelona

Dol per la mort d'Oriol Canals i Boix

Oriol Canals i Boix ha mort aquest dissabte en un accident de moto a Indonèsia, on es trobava de viatge de noces. Canals havia estat el cantant del grup Kumbes del Mambo i actuava en solitari amb el nom d'Oriol Foll, a més d'oferir espectacles de contes i animació infantil. Oriol Canals era fill d'una cosina de Xesco Boix.

Geni i signatura de Vinyoli

Bernat Puigtobella. Barcelona

Geni i signatura de Vinyoli

És llarga la nòmina de poetes catalans que han manipulat el seu nom a l’hora de signar els seus llibres. Jaume Bofill i Mates i Joan Oliver s’escuden rere un pseudònim. Rosselló-Pòrcel posa un guionet entre els seus cognoms per reforçar una tensió accentual.

El triomf de la voluntat

Alexandre Nunes de Oliveira. Girona

El triomf de la voluntat

Curt és l’única objecció sensata que es pot fer al concert de presentació de Dentro de la Luz, que els barcelonins Standstill van portar a Girona. Vam assistir a un espectacle irreprensible, pensat i treballat en tots els seus detalls, fet per tocar el cel i la perfecció.

+ Articles   
La poesia explicada als nens
El poeta Miquel Desclot explica a una colla de nois i noies com es diu una poesia, sempre buscant la música dels versos, perquè la música és la gasolina de la poesia. Podeu llegir aquí la presentació que en fan al blog de Pati de Lletres i escoltar l'àudio de la seva xerrada.
Impugnar
Pugna i pugnar són mots cultes: això vol dir que els reservem per a les ocasions lluïdes, però no per a la xerrameca de cada dia.