Gerard Olivé. Girona

Festival In-Somni Girona

A partir del 30 d’abril i fins el 3 de maig se celebra a Girona l’onzena edició del “festival itinerant de música independent de Catalunya” per excel·lència: In-Somni; un festival que, any rere any, s’ha anat consolidant fins a convertir-se en una cita ineludible dins el panorama musical.

Marc Grèbol. Barcelona

Cançons i romanços populars del 1714

El professor i músic Antoni Rossell i la filòloga Joana Escobedo han realitzat un treball de recuperació de diverses cançons i romanços populars que es cantaven a Catalunya a principis del segle XVIII, i el dissabte vinent 12 d’abril ens presenten la seva interpretació dramatitzada.

Pau Vadell i Vallbona. Palma

Joan Brossa fumava

Es reinaugura l'escultura de la Moscafera que Joan Brossa va col·locar al rectorat de la Universitat de les Illes Balears l'any 1998 i que havia estat robada feia anys. Es tracta d'un cendrer enmig del caos.

David Figueres. Barcelona

Els Fifty love poems de Montserrat Abelló

De la mà de la Noèlia Díaz Vicedo, valenciana i immillorable ambaixadora de la nostra cultura des de fa una colla d’anys des de la Universitat Queen Mary de Londres, a quatre mans amb la Montserrat, ha fet possible aquests ‘Fifty Love poems’ publicats a Anglaterra per Francis Boutle Publishers.

Ramon Ramon. València

Criticar per criticar

Ningú no gosa criticar, en públic, les joies de la nostra literatura quan aquestes quincallegen. En el cas de Gimferrer, tal gosadia seria l’harakiri fulminant del crític. Per què?

Agustí Mas. Girona

Strenes. Les primeres vegades, a Girona!

La ciutat de l’Onyar es converteix, cada cop més, en la ciutat de referència on es presenten les novetats culturals. Si fins ara ja era així en teatre amb el festival Temporada Alta, per segon any consecutiu s’hi afegeix el camp de la música, amb l’Strenes. El director, Xavi Pascual, ha passat per l’Estira la llengua!

Albert Forés. Palma

Torna el Festival de Poesia de la Mediterrània

Som a les portes de la setzena edició de la XVI edició del Festival de Poesia de la Mediterrània, que se celebra a Mallorca. Avui dimarts 1 d'abril es donarà el Sus amb la visita a la Fundació Aca de Búger, espai de creació i documentació de la música contemporània que es fa a l’illa, amb la intenció de donar-la a conèixer al món.

Montserrat Garcia Ribas. Manresa

L’Oració Total de Camps Mundó

És possible encara, avui, fer una oració sense Déu —sense déus—, escriure paraules per a un instant present, una Oració Total que ens alleugi. Montserrat Garcia Ribas s'ho pregunta mentre fa un recorregut fidel/infidel pel darrer llibre de Carles Camps Mundó, L'Oració Total.

+ Articles   
Fer públic
El conreu de la poesia com a afició privada és digne d’encomi. El conreu de la poesia com a afició pública és una gosadia.
Tempus fugit
Amb les mans tremoloses deixo el ram sobre la tauleta del rebedor i obro el sobre: estic trasbalsada i amb prou feines puc llegir la nota escrita a mà amb aquella lletra que m’és tant familiar: “Sempre ens quedarà Calgary”.