La Principal de la Bisbal i Els Cremats s’enamoren

La Principal de la Bisbal i Els Cremats s’enamoren

David Parreño. Girona

Una cobla i una banda amb aires de cant de taverna, junts. Pot semblar estrany, però aquest és el format que ha unit La Principal de la Bisbal i Els Cremats a interpretar cançons catalanes dels últims cinquanta anys sota el nom de “La banda del país petit”. El resultat es mostrarà el pròxim 24 d’abril al Teatre Municipal de Palafrugell.

Els límits de l'infern

Laura Basagaña. Barcelona

Els límits de l'infern

Esteve Plantada publica 'Fosca límit' (Adia Edicions) i ens fa passejar pels racons més dolorosos del dedins. Esteve Plantada ha estat triat per Núvol i Catalunya Ràdio com un dels dracs de Sant Jordi d'aquesta diada.

Què estrena el Festival Strenes?

Alexandre Nunes de Oliveira. Girona

Què estrena el Festival Strenes?

Al Festival Strenes vam poder veure els concerts de The New Raemon i Mazoni, i en cap d’ells debutava res de nou, ans repassaven els hits de la dècada de trajectòria que porta cadascú, i què els muneix d’una hora i mitja de concert, a l’estil clàssics alternatius del segle XXI.

Màrius Sampere, Premi de la Crítica Catalana

Núvol. Barcelona

Màrius Sampere, Premi de la Crítica Catalana

Màrius Sampere i Toni Sala guanyen Premis de la Crítica Catalana de poesia i narrativa respectivament. Els nois de Toni Sala i el poemari Ningú més i l'ombra (Ed. Proa) de Màrius Sampere han estat les obres elegides per l'Associació Espanyola de Crítics Literaris.

El món és per als valents

Marta Díez Compte. Girona

El món és per als valents

Macedònia exposà ahir "El món és per als valents” el seu nou enregistrament, al Teatre Municipal de Girona, en el marc del Festival Strenes. El Municipal omplí de gom a gom el teatre. Les MACEDÒNIA foren acompanyades pels seus fans entregadíssims, un públic infantil i familiar.

Imma Colomer diu Clemetina Arderiu

Núvol. Barcelona

Imma Colomer diu Clemetina Arderiu

La poesia de Caterina Albert ha quedat durant molts anys eclipsada per la figura del seu marit, Carles Riba, una de les gran figures intel·lectuals del segle XX. El Teatre Nacional ofereix aquest diumenge 19 d’abril a les 12h a la Sala Petita una nova sessió del cicle Vers a vers.

Esteve Plantada, poeta

Bernat Dedeu. Barcelona

Esteve Plantada, poeta

Esteve Plantada acaba de publicar el poemari 'Fosca Límit' (AdiA Edicions, 2015). "Els versos de Plantada són ben semblants al seu gest, sempre amable i galant, a les seves frases d’enginy dites sempre amb baixíssima veu", diu Bernat Dedeu.

Quebec-Catalunya. Bitllet d'anada i tornada

Núvol. Barcelona

Quebec-Catalunya. Bitllet d'anada i tornada

Del 9 al 12 d’aquest abril tindrà lloc a Barcelona la novena edició del programa Anada-Tornada (poetes catalans i quebequesos), un seminari de traducció que enguany reuneix Nicole Brossard, Élise Turcotte, Odilé Arqué i Marc Romera.

Josep-Ramon Bach. En temps de foscor

Ricard Mirabete. Barcelona

Josep-Ramon Bach. En temps de foscor

El poeta Josep-Ramon Bach, porta més de 40 anys publicant poesia. És també un prestigiós i inspirat narrador i dramaturg. Des del 1971 ja trobem poemes seus inclosos en revistes literàries i en llibres col·lectius com aquell I li estreba les vetes de la cotilla, editat per Miquel Arimany.

Veus baixes: «De re hebraica»

Gabriel de la S. T. Sampol. Palma

Veus baixes: «De re hebraica»

La revista digital Veus baixes, que es defineix com a «paper electrònic de versos i lletres» arriba al seu número 3. Aaquest nou lliurament se centra en el món hebreu, entès en un sentot molt ampli. La presentació, que reproduïm aquí, fa un repàs dels continguts.

Una lectura refractada

Odile Arqué. Badalona

Una lectura refractada

Aquest mes de febrer es publicava Refraccions d’Hilari de Cara, el recull guanyador del premi Carles Riba 2014. Els lectors compulsius de poesia ens vam llançar com animals famèlics a la lectura d’un llibre entre lilós i rosat.

Qui defensarà Lucia Pietrelli?

Jaume C. Pons Alorda. Barcelona

Qui defensarà Lucia Pietrelli?

Aquest proper dissabte 28 de març, a partir de les 20 hores a la llibreria Calders (Passatge Pere Calders, 9) de Barcelona, se celebrarà la Festa Adia Edicions + Edicions del Buc, en què autors i editors de les dues cases presentaran les novetats poètiques per a aquest Sant Jordi 2015.

Afanasiev, la veu del poble rus

Eva Comas. Barcelona

Afanasiev, la veu del poble rus

Albert Quintana i Eva Comas posaran veu, mirada i gest a El lloc que no coneix ningú, una de les històries que va recopilar Aleksander Afanasiev amb tot de personatges màgics, aventures i batalles que deixen l'oient sense respiració.

+ Articles