Sona el món i torna al Born

Marc Grèbol. Barcelona

El Born Centre Cultural incorpora al seu programa d’activitats una part del Festival Mas i Mas. Dins el cicle “Sona el Món i torna al Born” actuaran artistes locals com Maria del Mar Bonet, Ignasi Terraza, Luna Cohen, Clara Luna o Gemma Humet, en una nova proposta que intentarà constatar la diversitat musical del país.

Isabel Olesti. Reus

La lluna de la Mussara

Quan vaig presentar a l’ajuntament de Vilaplana el que seria la IV Lluna…em van dir que no calia que vingués més. Que ja tenien el format i que ho faria gent de Vilaplana, que tenien bons actors per recitar… No em va sorprendre, és més, ho esperava.

Xavier Montoliu. Timișoara

Barcelona al cor de Timișoara

Timișoara és la ciutat dels jardins. Passis per on passis, a cada cantonada, hi ha retallats parterres francesos o gemats jardins de rosers de tots els colors o jardineres penjades o zones verdes amb arbres imponents que conviden a passejar-hi.

Iban L. Llop. Patada

Arribar a les fronteres

Mentre els traductors i els poetes discuteixen sobre la idea de fer unes traduccions usant la varietat escrita de la Limba Sarda Comuna (LSC), Rosina Ballester i jo parlem de les illes de la seua Menorca i de la meua Sardenya.

Núvol. Barcelona

Shake it, nena

L'islandès Halldor Mar és un dels protagonistes d'aquest estiu. El seu disc de versions en anglès dels grans temes de la Nova Cançó ha colpejat amb força el panorama musical català, i ja l'hem pogut veure al festival Pròxims al costat de noms com Mishima o La iaia. No us perdeu el vídeo de Remena nena (Shake it, baby).

Mar Fontana Peitiví. Barcelona

Xavier Zambrano i l'atracció del mal

Xavier Zambrano ha guanyat el 15è premi de poesia Joan Duch amb 'Malvestats i paisatges' (Editorial Fonoll), un poemari que fa un recorregut per alguns dels personatges la maldat dels quals ha fascinat durant èpoques, i per paisatges testimonis de mil i una desventures.

Carles Camps Mundó.

J.V. Foix. De vacances del poema

Per això hi ha tan pocs lectors autèntics de poesia per molt que s’omplin les “sales de festa” on els poetes exhibeixen les seves habilitats poètico-recreatives, encara que després ningú en compri les obres impreses.

Núvol. Barcelona

Névoa canta a la Muntanya de Sal de Cardona

Aquest dissabte la cantant Névoa (Núria Piferrer) presenta a les antigues mines de sal de Cardona, a 82 metres sota terra, el seu darrer volum discogràfic The Jamboree Sessions, dins el cicle Nits Màgiques a la Muntanya de Sal.

Núvol. Barcelona

Poemestiu, el festival més pluridisciplinar

El Poemestiu és el festival més pluridisciplinar de tots els que es poden trobar al calendari d’estiu. La majoria de les propostes que hi trobem són monodisciplinars. En canvi, el Festival de Poesia de l’Empordà (Poemestiu) sempre ens acosta diverses arts, totes envoltades de poesia.

Eduard López. Barcelona

MussArt 2014: Una exploració de la llibertat

L’edició del Mussart d’enguany va tenir lloc aquest passat 2 d’agost. Es tracta d’un festival singular, una acció poético-musical, tal com va definir-lo l’organització en la seva promoció. Ho és principalment per dos motius: pel seu format específic, i pel lloc en què es realitza.

+ Articles   
Fin'amor
"Ja fa uns quants anys que vaig entrar, no recordo si cautament o no, en la poesia de Jordi Carrió. Em va fascinar de seguida", escriu Jordi Llavina sobre la primera obra del poeta.
Els meus ulls en els teus ulls
El poeta romanès Mircea Cărtărescu és una de les veus convidades a recitar avui al Palau de la Música dins del XXX Festival de Poesia de Barcelona. Hi recitarà poemes diversos, traduïts per Xavier Montoliu.