Speakers' Corner

Simon Perera del Rosario

Manel, el grup català de nom i veu masculins, es va posar en marxa públicament durant la setena edició del concurs Sona 9.

Jordi Cornudella

La manera peculiar com se’ns adreça la poesia del Quadern del frau, per mi, la situa a l’extrem oposat de l’adoctrinament.

Núvol

Anna Gual, doble premi

Anna Gual s'emporta el Bernat Vidal i Tomàs i el Senyoriu D’Ausiàs March, dos dels premis de poesia més rellevants de les lletres catalanes.

Montse Barderi

El Teatre-Auditori Sant Cugat ovaciona Bebe

Amb la cantant Bebe hi tens una relació epidèrmica, no hi ha més: t’agrada o no. A mi m’agrada i per tant tot el que digui sortirà de l’estómac. Així que millor absteniu-vos de llegir si us voleu documentar o bé tenir una opinió gaire objectiva.

Núria Soto

Joan Isaac, comiat Italià del Barnasants

Joan Isaac va tancar la 21a edició del Festival Barnasants, al Teatre Joventut, amb la presentació del seu disc “Joies italianes i altres meravelles”, un homenatge a la cançó d’autor Italiana. Va compartir escenari i música amb amics com Aute, Serrat o Maria del Mar Bonet entre d’altres.

Àlex Gómez-Font

Gato Pérez ja té portal web

El passat dilluns es va fer la presentació pública del portal web oficial dedicat al Gato Pérez. L’acte va tenir lloc als cinemes Texas i es va projectar la pel·lícula El gran Gato, de Ventura Pons. Abans però, en homenatge a Carles Flavià, es va poder veure de manera íntegra la conversa d'aquest amb Jaume Sisa.

Pruden Panadès

Jaume Arnella i Yi-Fu Tuan

“Quan es diria que ningú no recorda res, la gent recorda una cançó”, diu Jaume Arnella. Ara s'ha presentat el documental 'Jaume Arnella, el joglar', dirigit per Agustí Corominas.

Eulàlia Mata

Telecogresca: èxit rotund amb estils variats

12.000 persones, segons dades oficials dels organitzadors, van assistir el passat dissabte 9 d'abril a la Telecogresca, al Parc del Forum, en una exitosa nova edició amb grups tant variats com Els Catarres, Bonkers, Boikot, José de Rico, Luka Caro, Ruben Rider, Yall o Gossa Sorda.

Núvol

Cesk Freixas i Roc Casagran

Les Tardes a les Golfes són un cicle en què el Centre Cívic Golferichs convida artistes del món de la paraula i el món de la música. Aquest mes, veu i so es combinen en un espectacle de Cesk Freixas i Roc Casagran. El recital és dissabte 15 d’abril a les 20h.

Núvol

Màrius Sampere, premi Cavall Verd

L’esfera insome ha estat un repte per al propi autor que decideix “reinventar-se” amb aquesta obra. “I ho aconsegueix, sense trair la veu que el delata, però creant un univers poètic nou, potser més íntim, molt més íntim, però alhora expansiu, infinit, total".

Carles Morell

Lluís Solà, el poeta constant

Dijous la Llibreria Laie de Pau Claris va acollir la presentació de la Poesia completa de Lluís Solà (Vic, 1940), un volum de poc més de 1.000 pàgines que conté fins a 42 llibres de poesia que fins ara eren inèdits.

Pep Sanz Datzira

El combat de Joan Oliver

Era el vint-i-cinc d’abril del 1970 i un Joan Oliver de cabells blancs i ple de vitalitat recitava les “Corrandes d’exili” en un entorn poc habitual: la sala Gran Price de Barcelona.

Martí Marimon

Pedrera Artlab. La música mou els cossos

Comença a La Pedrera un nou cicle laboratori de noves experiències artístiques que connecta la música amb altres arts escèniques. Al PedreraArtlab podrem sentir Maria Arnal i Marcel Bagés, Josep Maria Baldomà, Marion Harper, Boreals i Est Oest.

Aina Torres Rexach

Lluís Calvo descentra Europa

Una cartografia de la cultura europea. Això és el que trobareu a El meridià de París (Edicions Poncianes), el tercer assaig de Lluís Calvo. Un viatge geogràfic, artístic, literari i filosòfic per la història del vell continent.