Si la contracultura existeix…

Joan Gener Barbany. Caldes d'Estrac

El passat diumenge 13 de Juliol es tancava l’edició d’enguany del Poesiai+. Trencar fronteres, subvertir ordres, sacsejar cultures, estripar convencions i fer recerca de la vida. Si la contracultura existeix, el passat diumenge 13 de juliol i en nom de la poesia, va fer acte de presència a Caldes d'Estrac.

Anna Bonet. Barcelona

Ben tornat, Bona nit Barcelona

La segona edició del Bona Nit Barcelona va aplegar artistes internacionals de renom com José González, Jorge Drexler, Raydibaum, Pompeya i Erlend Øye, el cantant de Kings of Convenience que tornava al festival per presentar els seus temes en solitari.

Oriol Toro. Festival Grec 2014.

Don’t worry, be Bobby!

Pom, tipi, pom, tupi, tupi, pom, tipi, pa, pa, pa... així arrencaven les dues hores de concert que en Bobby McFerrin es va regalar a si mateix. Com si estigués a casa seva, tranquil·lament amb els seus amics, els músics. Assegut a la seva cadira, bevent aigua de la seva tasseta i percudint la mà contra el pit sense aturador.

Jaume C. Pons Alorda. Palma

Fosca matèria fosca de Joan Duran

Avui dissabte 19 de juliol de 2014, a les 20 hores, a la Casa de Cultura Ses Cases Noves (Carrer Portell 11, Santanyí, Mallorca), es presenta el poemari Matèria fosca (Moll, Col·lecció Balenguera 172) de Joan Duran i Ferrer, volum amb el qual va aconseguir el Premi Bernat Vidal i Tomàs 2014.

Adrià Targa.

Veus paral·leles o la fi del món

Enguany s'ha celebrat una nova edició del cicle Veus paral·leles, que ha propiciat la convivència entre poetes catalans i gallecs. Organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i dirigit per Albert Mestres, el cicle ha comptat amb la participació d'Adrià Targa, que ens fa aquí un relat del seu itinerari poètic.

Gemma Ventura. Barcelona

granada, intensitat i tendresa

“El duo és la millor formació del món”. Ho comenta la Sílvia a l’acabament d’Abril 74, després que la veu dels seus pares n’haguessin cantat el final. I li dono la raó, i de pas em trec el barret, perquè després d’haver escoltat “Granada” aniria proclamant aquesta certesa als quatre vents.

Anna Bonet. Barcelona

Cruïlla Barcelona: la música que t’agrada

“Només hi ha dos tipus de música: la que t’agrada i la que no t’agrada”, clamava una lona al Parc del Fòrum divendres passat. al Festival Cruïlla. Just a sota, la llista completa i els horaris dels concerts, entre els quals noms tant dispars com Violadores del Verso, Angus&Julia Stone o Damon Albarn.

Ricard Mirabete. Barcelona

Anton Carrera, el sagrament de la pedra

Témenos edicions acaba de publicar Recer del poeta Anton Carrera (Vic, 1943). El present poemari 'Recer' descriu l’encalç i la captura de l’instant, junt amb el traç i el domini de la pedra. El llibre conté setanta-dues tankas, una per cada capitell del claustre romànic de Santa Maria de l’Estany, al Moianès.

Joan Gener Barbany. Caldes d'Estrac

Combats d'alçada al Poesia i +

Sobre el paper, la programació del Poesia i+ de la Fundació Palau de Caldes d'Estrac d'enguany és un cop de puny a la taula dels festivals que es fan i es desfan arreu. De clara línia ascendent des de que se'n va celebrar la primera edició, l'impuls definitiu l'han donat Pere Almeda i Eduard Escoffet.

Núvol. Caldes d'Estrac

L'Odissea de sol a sol

El festival Poesia I + acull aquest dissabte 12 de juliol una marató poètica. Una lectura íntegra de l’Odissea d’Homer al parc de can Muntanyà, davant del mar. L’acte, impulsat per l’editor Oriol Ponsatí-Murlà, comptarà amb la complicitat de Perejaume i coincideix amb el 55è aniversari de la mort de Carles Riba.

Anna Bonet. Barcelona

Barcelona, cruïlla de músiques

Aquest cap de setmana el Parc del Fòrum acollirà el festival Cruïlla Barcelona 2014, que, un any més, compta amb un cartell que combina diversos gèneres i estils, des de les melodies de rock suau del hawaià Jack Johnson al hip hop agressiu de Violadores del Verso.

+ Articles   
Solitud
El poeta Antoni Clapés recitarà dins del XXX Festival Internacional de Poesia de Barcelona, avui a les 21h al Palau de la Música Catalana. Aquí podeu llegir un dels seus poemes, publicat al poemari "De Crepuscle de mots", l'any 1989.