OlooooooOHt!

OlooooooOHt!

Oriol Puig Taulé. Barcelona

Acabat el Sismògraf i retornats a casa, encarem aquesta segona i última crònica amb una barreja de dolça ressaca i sentiment d'enyor, perquè el Sismògraf ja s'ha acabat.

Oriol Osan

Qui no mor, a l’Iraq?

El mèrit de la proposta, més enllà de resumir el primer text literari escrit de la Història, és la combinació del teatre tradicional amb la nova dramatúrgia.

Ana Prieto Nadal

Batecs que travessen el segle

Oriol Broggi, amarat de l’univers Mouawad, ha interioritzat la seva poètica i aconsegueix dur a molt bon port la que és potser la menys agraïda, per pràcticament inabastable, de les peces de La sang de les promeses.

Clara Aguilar

Quan la vida esclata en mil bocins

La poètica hi és, i un cop més Broggi està a l’altura. Com a ambaixador de l’obra de Mouawad, el públic català probablement acabarem confonent el món del dramaturg amb La Perla 29.

Clàudia Rius

Václav Havel, la moral és omnipresent

Des de fora, tot el que es pot fer és discutir sobre la moralitat del text, i demanar que s’editi en català l’obra completa de Václav Havel, que per cert, va rebre el Premi Internacional Catalunya l’any 1995.

Clara Aguilar

Trànsit de desfilades

Què hauria passat si a principis dels anys 60 l'escena de la tradició del voguing de Harlem s’hagués barrejat a Judson Church amb els primers postmoderns?

David Bueno

La mort del saber

L’obra és un retrat viu de les contradiccions humanes que afectaven aquella època, i que s’han perpetuat en el present.

Mariona Sanfeliu

La saviesa dels infants

Una nova oportunitat d’apropar la música, el teatre, les titelles i la manipulació d’objectes als infants, amb històries magníficament narrades per en Xavi Idàñez i la Txell Botey.

Oriol Osan

Elogi de les pioneres

'Barbes de balena' és una delicada peça d’orfebreria, un petit gran mosaic multidisciplinari (text, música, cant, dansa) que narra la història de Dolors Aleu i Riera, la primera dona en llicenciar-se en Medicina a Espanya

Oriol Puig Taulé

Mares, tietes i farinetes

No hi ha cap mena de dubte que el perfil d'espectador que sustenta el teatre català és una dona, que va al teatre acompanyada de la seva parella o de les seves amigues.

Oriol Osan

Jo, Jane Eyre

Feliç coincidència o fórmula premeditada? Aquests mesos sembla que les (auto)biografies d’heroïnes de la literatura universal han arribat als teatres de Barcelona.